• 10

Kolinda objasnila izjavu da je Rijeka bila rezervni klub Zvezde i Partizana: Pre ću da krepam...

Nedugo posle ove izjave i Rijeka se ponovo oglasila

  • 10

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, detaljno je objasnila svoju izjavu koja je izazvala veliku buru u komšiliku, a tiče se Rijeke, Crvene zvezde i Partizana!

Podsetimo, Kolinda je rekla da je Rijeka bila rezervni klub večitih što je bilo dovoljno da se odmah u ponedeljka ujutru nađe na stubu srama.

Međutim, tokom dana je poslala pismo na adresu Rijeke i tamo napisala:

- Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentovaniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sedeli su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentovani, ali politički podobniji, dobijali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko ne može da me uveri u suprotno.

Kolinda Grabar Kitarović

Foto: Tanjug/AP

- Armada je, pritom, uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje 'Bele'. 'Krepat' ma ne molat' je i moje životno geslo i danas i budite uvereni kako ću pre krepat' nego se odreći svoje Rijeke. To sam spomenula i u govoru, zahvaljujući svojoj porodici i voljenoj domovini, posvećujem im Fulbrajtovu nagradu za životno delo - piše u saoštenju predsednice.

Nedigo zatim, na svom zvaničnom sajtu oglasila se i Rijeka.

- Rijeka drži kako naš klub oduvek bezrezervno pripada svojim navijačima, svom gradu, svom kraju, Hrvatskoj i svima koji je nose u srcu!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • rade6

    JSD propale drzave i jeste njihov tim gde je problem.

  • Boki

    Paćenica, ne zna ni šta priča. Rijeka može samo da bude rezervni klub Czv i Partizanu, jer je iz Hrvatske i mali je klub. U ostalom nas je 8 a njih je 3,5 mil.

  • mica

    Dzaba ti skola kad si glupaca.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima