≫ 

Hrvati besni zbog izjave "Rijeka je filijala Zvezde i Partizana": Kolinda koristi Torcidine podvale!

Udruženje ratnih veterana "Armada Rijek" oštro je odgovorilo predsednici Hrvatske

  • 4

Kolinda Grabar Kitarović je na udaru dela hrvatske javnosti od kada je za pretprošlogodišnjeg prvaka Hrvatske rekla da je "Rijeka bila nekakav rezervni klub za Crvenu zvezdu i Partizan".

Prva dama Hrvatske, inače Riječanka je na premijeri filma posvećenog legendi Hajduka iz Splita Ivana Gudelja, rekla da su iz Rijeke oni kvalitetniji igrači odlazili upravo u Hajduk i Dinamo, te da je navijala za oba kluba jer je to pitanje nacionalnog identiteta.

Udruženje dobrovoljaca ju je zbog svega optužilo da traži glasove sa juga zemlje i da se dodvorava navijačima splitskog kluba u jeku predsedničke kampanje.

Pored toga, traže objašnjenje šta znači tvrdnja o rezervnom klubu i zašto su onda kvalitetniji igrači odlazili u Hajduk i Dinamo.

- Znači li to da su za Rijeku navijali navijači Partizana i Zvezde kao njihov rezervni izbor ili da su uprave Partizana i Crvene zvezde zajednički upravljali FK Rijekom ili se predsednica jednostavno pogubila u ovom, za nju stresnom, periodu predsedničke kampanje - pitaju između ostalog u saopštenju.

Konstatuju dalje da možda ni Kolindi nije jasno šta je htela da kaže...

- Ne bi li im se dodvorila, predsednica je prigrlila Torcidinu navijačku podvalu o Rijeci kao klubu za koji navijaju navijači Partizana i Zvezde. Ovaj Torcidin mit se proteže od utakmice finala Kupa maršala Tita 1987. godine kada su se sastali Hajduk i Rijeka. Na toj utakmici su osim navijača Rijeke i Hajduka bili i oni Zvezdini i Partizanovi i navijali su protiv Hajduka, u to vreme većeg konkurenta od Rijeke.

Je li moguće da se predsednica namerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vređanja i to na nacionalnoj osnovi, da bi pridobila glasove iz Dalmacije, a pritom svesno žrtvovala simpatije iz svog rodnog kraja - kažu iz "Armade Rijek".

Video: Kolinda vriskala uz Tompsonove hitove slaveći sa hrvatskim teniserima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. D

    29. oktobar 2019 | 14:11

    Ja mislim da u Srbiji vise ljudi gotive Hajduk, al ajde...

  • Vucko

    29. oktobar 2019 | 14:14

    Mozda je doticna i sama navijala za neka od dva Beogradska kluba pa se sada pravda.

  • Milan

    29. oktobar 2019 | 15:04

    Normalno da se ljuti. Ideaa Zagreb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA