• 8

Savo nije hteo da gleda ugovor života: Milošević otkrio kako je potpisao rekordni transfer za Parmu!

Jedan od najupečatljivijih momenata karijere doživeo je posle sjajne sezone 1999/2000

  • 8

Trener fudbalera Partizana, Savo Milošević, setio se brojnih emotivnih momenata iz života i karijere kao gost emisije "Balkanskom ulicom" na RTS-u.

Savo je izdvojio brojne trenutke u karijeri koji su mu bili ujedno i životne lekcije, a posebno je upečatljiv momenat kada je prešao u Parmu i shvatio koliko se vrtoglave cifre vrte u fudbalu.

Tada je Savo naplatio vrhunsku godinu u Saragosi, gde je dao 21 gol u sezoni 1999-2000. Parma je zato iskeširala 25 miliona evra za Miloševića i ponudila mu fantastične lične uslove, što je danas pandan najvećim ugovorima u fudbalu.

Savo Milošević

Foto: Guliver/Dino Panato/Getty Images

- Kada sam za Parmu potpisao, bio je to tada rekordni transfer. Moj ugovor je bio u bruto ciframa. Kada sam došao kući sa tim ugovorom i stavio ga na sto... Žena je pogledala, bile su to frapantne cifre, za ono vreme i moj mozak bosanski. Sećam se da sam rekao "odnesi ovo i da ne vidim više ikada u životu". Do danas ga nisam video - rekao je Savo, i nastavio sa poentom.

- Nisam bio oduševljen ciframa koliko sam tada shvatio da sam uradio nešto ipak u životu, nešto veliko i da zato mogu da budem srećan. Ne zbog cifri, ali one jesu dokaz, jedini papirni za svoju sreću. Ne treba vezivati sve za materijalno, ali jeste potvrda da sam nešto uradio u životu.

Takođe, Savo je izdvojio i momente iz crno-belog podmlatka.

- U Partizanu se nisu pravile zvezde, probali su da prave ljude od nas. Mnogo se insistiralo na tome, bar u moje vreme, treneri i direktor... Bilo je bitno kako se neko ponaša i predstavlja klub. Biću večno zahvalan jer me je klub dodatno vaspitao, posle onog što sam doneo iz kuće. Tu ulogu roditelja je za mene preuzeo Partizan kad sam imao 15 i po godina. U ovom gradu svašta je moglo da se izdešava u ono vreme, da nije bilo Partizana. Ponašao se kao roditelj prema meni.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Qwer

    Savo je ljudina. Nisam grobar ali ga cenim. Volim ljude koji su patriote, veliki sportisti, širokogrudi, realni i pravični. Takav je Savo. Živ bio!

  • Sale Nis

    Hvalite me usta moja...ups...upravo moja!

  • Miki

    Da te nisu uvalili u patlidzan ne bi imao sta da jedes...koja ostavka koji bakraci

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima