Duh Brazila na Marakani: Žander uveo kapueru u fudbal, izveo ples pred klupskim kamerama

Fudbal, pa borilački ples - kod Brazilca je ovakav raspored prioriteta

  • 4
Zander Printskrin: Youtube/fkcrvenazvezda

Ekipa Crvene zvezde u svojim redovima ima i jednog vrsnog poznavaoca brazilskog borilačkog plesa, kapuere. Pogađate, u pitanju je Žander, koji je pred klupskim kamerama demonstirao niz pokreta za koje kaže da su mu i te kako pomogli da unapredi i fudbalske veštine.

Pošto se razmahao rukama i nogama na travi "Marakane", Zvezdin Brazilac je približio gledaocima istoriju kapuere i kada je on počeo da je praktikujea.

- Kapuera je vrsta borilačke veštine koju su osnovali Afrikanci i tradicionalna je u Brazilu. Još od malih nogu vežbao sam kapoeru sa ocem, ona zauzima važno mesto u mom životu i jako volim da se bavim njome.

Fudbaler koji je brzo pobrao simpatije navijača Zvezde od letošnjeg dolaska, kaže da se često vraća kapueri, ona ga opušta i relaksira.

- Danas uz fudbal nemam mnogo vremena, ali kad god ugrabim slobodan trenutak vratim se kapueri. Kapuera je istovremeno vrsta plesa za koju je potrebno dosta gipkosti, elastičnosti i umešnosti i volim da joj se posvetim kada mogu.

Preporučuje je svima, i profesionalcima i rekreativcima, jer je izuzetno korisna za telo.

- Kapuera mi pomaže u fudbalu, jer za nju je neophodna fleksibilnost i gipkost. Danas kada treniram fudbal, volim da se igram i izvodim određene pokrete iz kapuere. To je igra, ali pomaže mi u fudbalu i volim da izvodim pokrete, koliko ih se sećam, mada ima stvari koje sam zaboravio jer sam se davno njome bavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    1. novembar 2019 | 18:57

    Cirkus kolorado😂😂😂😂

  • moi

    1. novembar 2019 | 21:26

    u propalom meču je zakucao loptu u sopstvenu mrežu u stilu kapoere :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA