Legendarni brazilski fudbaler prvi put o smrti sina: Plačem i plačem, još mu u sobu nisam ušao

Bivši brazilski As Kafu suočio se sa smrću sina pre dva meseca

  • 2
Kafu Printscreen: Youtube/ Barbosa Fútbol Videos

Stravična tragedija zadesila je porodicu Kafu i legendarnog desnog beka Brazila i Milana. Stariji sin Danilo doživeo je srčani udar nakon čega je preminuo početkom septembra.

Danilo Feliciano de Moraes preminuo je u 5. septembra igrajući fudbal sa prijateljima u porodičnoj kući u Sao Paulu od posledica srčanog udara.

Izveštaji u Brazilu pokazuju da se Danilo žalio da se oseća loše, samo desetak minuta od početka igranja.

Stariji, 30-godišnji sin legendarnog Kafua hitno je prevezen u gradsku bolnicu Albert Ajnštajn, ali i uprkos velikim naporima doktora, Danilo je preminuo.

- Danilo i ja smo bili u istoj ekipi, tokom pauze on je izašao, a ja sam nastavio da igram. Tri minuta kasnije video sam da se nešto događa pored terena", počeo je Kafu stravičnu ispovest u razgovoru za "Rekord".

Kafu sa porodicom Foto: Instagra/official_cafu

- Video sam sina na zemlji i uspaničio se, jer je i ranije imao srčanih problema. Iz Hitne pomoći su nam rekli da dolaze za deset minuta, pa smo ga automobilom za pet minuta prebacili do bolnice. Stanje mu se pogoršavalo, a lekari su činili sve kako bi ga spasli.

Danilo je bio najstarije od troje dece nekadašnjeg kapitena brazilske reprezentacije.

- Posle sat i po borbe, doktor me je pozvao da me vidi nasamo, a ja sam mu rekao: 'Ne govorite mi ništa, sve znam'. Tada sam zaplakao i počeo da molim Boga da mi ne uzme dete".

Kafu Kafu na utakmici protig selekcije Jugoslavije Foto: MN Press

Kafu je pričao i o sahrani.

- Nikome ne želim da sahrani dete. Svakih pet dana mu idem na grob i još uvek ne shvatam šta se dogodilo. Još nisam skupio hrabrost da uđem u njegovu sobu. Ne mogu da opišem osećaj dok bacaš zemlju na svoje dete".

Za slavnog fudbalera ne postoji uteha.

- Plačem, plačem i plačem! Plač je jedino što izlazi iz mene- završio je priču Kafu.

Kafu je tokom slavne karijere upisao 142 nastupa za reprezentaciju Brazila, i čak dva puta je bio svetski prvak 1994. i 2002.

Takođe je pomogao zemlji da osvoji dve titule na Kopa Americi i povukao se kao nacionalna legenda koja se smatra jednim od najvećih igrača Brazila ikada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ширак

    1. novembar 2019 | 21:10

    Кафу жива легенда свих времена, имао сам ту срећу да га упознам у Хајату радећи као конобар када је Милан играо са Звездом 2007 године.. Саучешће краљу..

  • Kroka

    2. novembar 2019 | 00:38

    Saucesce najboljem desnom beku svih vremena! Ali gde bre nadjoste sliku sa Nenadom Grozdicem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA