≫ 

Za derbi je potrebno dvoje: Partizan "rasturio" Vojvodinu u sablasnom ambijentu!

Lako su crno-beli upisali tri boda i prekinuli loš prvenstveni niz

fudbaleri partizana Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana bili su bauk za Vojvodinu u 15. kolu Superlige, deklasirali Novosađane 4:0 (2:0) i popravili utisak nakon serije poraza od Čukaričkog, Lučana i Voždovca.

Nažalost, sjajan meč crno-belih posmatralo je jedva hiljadu ljudi, ambijent u Humskoj bio je sablasan zbog tenzija koje su se mogle "seći nožem", a prouzrokovane jučerašnjom brutalnom likvidacijom jednog od viđenijih Grobara Ljubomira Markovića Kiće.

Mračan ambijent na tribinama nije, ipak, uticao negativno na igrače Sava Miloševića, koji su svoj zadatak odradili maksimalno angažovano i profesionalno, bili su vrlo nadahnuti i potvrdili da su u ovom trenutku daleko bolji tim od sastava Nenada Lalatovića.

Dvostruki strelac za Partizan bio je Bibras Natho, jednom iz penala, te Zdjelar i Sadik.

Naročito atraktivan bio je pogodak  Saše Zdjelara, u povoju drugog poluvremena. Bio je to pravi "projektil" koji je završio u gornjem desnom ćošku gola Rockova. Vrhunski je vezni igrač Partizana zahvatio loptu punim delom kopačke, lopta mu je savršeno "legla", nije bilo spasa za Rockova...

Pogledajte najatraktivniji trenutak utakmice.

Bio je to momenat kojim je utakmica potpuno "ubijena", Vojvodina ni do tada nije opravdala reputaciju trećeg kluba na tabeli, bila je potpuno bezopasna, a nakon trećeg gola tek nije imala čemu da se nada. Danas je igrao samo jedan tim.

Koliko su gosti danas bili napadački indisponirani svedoči i podatak da su imali samo jednu šansu iz kategorije "stopostotnih", i to u režiji Ostojića i Stojkovića, čiji su "gluvi telefoni" rezultirali šansom za Đuričina. Ipak, obrukao se ofanzivac Voše, pogodio samo spoljni deo nebranjene mreže...

Do tada, i posle tog trenutka, Partizan je dominirao.

Može se takođe diskutovati i o dva sporna momenta koja su viđena u prvom poluvremenu:  

U 26. minutu, Sadik se zatrčao ka golu, imao je brisan prostor, pratio ga je Đurišić i uklizao Nigerijcu koji je pao pred kaznenim prostorom. Burno su reagovali igrači i klupa domaćeg tima, tražili su drugi žuti karton za defanzivca "lala".

Teška situacija za procenu...

Taj trenutak pojačao je tenzije i na terenu, a drugi sporan trenutak desio se u kaznenom prostoru Vojvodine, u 29. minutu. Ostojić je, čini se, prelako pao u duelu sa Devetkom, sudija Đorđić je bio na metar odstojanja i bez razmišljanja pokazao na "kreč" odakle je Natho bio staložen.

Natho je bio na pravom mestu u pravo vreme i u 43. minutu, kada ga je savršeno poslužio Sadik, bila je to munjevita akcija Nigerijca i pas za saigrača, te još jedna prava reakcija odličnog Izraelca.

Nastavak je, rekosmo, nakon golčine Zdjelara, doneo rutiniranje Partizana, pa je Milošević mogao da priušti sebi trostruku izmenu bez bojazni da se bilo šta može promeniti u konstalaciji snaga na terenu. Na isti način je reagovao i Lalatović, i on je izvršio sve tri izmene, i to u istom trenutku, no na terenu je i dalje sve bilo u znaku Partizana.

Konačno, tačku na goleadu stavio je uporni Sadik, sedmim golom u sezoni, kao dobru najavu onoga što sledi crno-belima u četvrtak: utakmica sa Junajtedom na "Old Trafordu".

Dešavanja pre utakmice - prazna Humska!

Ambijent pred samu utakmicu bio je sablasan, bio je to i za vreme meča: mogli su se prebrojati navijači koji su se odvažili da dođu na utakmicu dan posle likvidacije Markovića.

Na stadionu crno-belih vladala je atmosfera straha i neizvesnosti jer je ubistvo Markovića, samo jedno u nizu koje je dodatno uzburkalo strasti među navijačima koji su poslednjih godina razjedinjeni sa nekoliko tribina.

Stadion Partizana Tek nekoliko desetina navijača trenutno je na stadionu Foto: Telegraf.rs
Stadion Partizana Skoro prazne tribine stadiona Partizana pola sata pred utakmicu sa Vojvodinom Foto: Telegraf.rs

Strah nad Humskom posle ubistva navijača: Klub se ne oglašava, niko još uhapšen, meč počinje u 14h

Video: Savo Milošević o duelu protiv Lalatovića: Odrastao je u Zvezdi, normalno da ga motiviše Partizan

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K

    2. novembar 2019 | 14:56

    Koliko je lepo videti "stane" navijace kako konstantno prate nas i kako mi igramo i naravno pisu komentare haha

  • Yyy

    2. novembar 2019 | 14:54

    Au grobarkeeee kako kradete?????

  • Opa

    2. novembar 2019 | 14:55

    Koliko samo grobari vrše pritisak na sudije to je neverovatno,zato im se i sude ovakvi penali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA