Zvezda je najbolja u Linglongu, bodove tražimo kod drugih: Trener Proletera čestitao svojim momcima

Odigrali su dobro prvo poluvreme

  • 18
Foto: Printscreen Arena TV

Trener Proletera Branko Žigić čestitao je svojim igračima na jednom poluvremenu odigranom protiv Crvene zvezde iako je njegova ekipa poražena na stadionu Karađorđe sa 0:2.

Zvezda je u 15. kolu Superlige Srbije slavila golovima Matea Garsije (59. minut) i Ričmonda Boaćija (82. minut) i tako se učvrstila na čelu tabele Superlige dok Proleter pokušava da se domogne plej-ofa.

- Zvezda je apsolutno opravdala ulogu favorita i s pravom pokazala da je na prvom mestu Linglong Superlige. Ja ne mogu da ne odam veliko priznanje mojim momcima za prvo poluvreme, izgledali su fenomenalno. Težak raspored utakmica i igranje sreda-subota, ostavilo je traga u ključnim delovima drugog poluvremena gde smo ostali bez daha i prepustili incijativu Zvezdi što je ona znala da iskoristi. Individualni kvalitet Garsije i Boaćija se ne dovodi u pitanje i pobedili su sa 2:0 - istakao je Žigić za TV Arena sport posle utakmice.

Trener zrenjaninske ekipe veruje da bodovi u borbi za plej-of nisu ni bili tako realni protiv aktuelnog šampiona Srbije koliko protiv nekih od narednih rivala (Radnički, Voždovac, Mladost, Spartak...).

- Mi smo pokazali da možemo s pravom da se nosimo sa prvakom naše zemlje i to nam je neki povod za dalje razmišljanje. Utakmice u borbi za plej-of treba da tražimo u utakmicama sa nama ravnima, a to su one koje dolaze. Tako da ćemo se spremati za to i opravdati ulogu favorita ovde kad nam dođu neke druge ekipe - dodao je Žigić.

Proleter naredni meč igra protiv Radničkog iz Niša za nedelju dana u Novom Sadu. Žigićev tim trenutno zauzima 11. mesto Superlige sa 16 bodova, a prva ekipa koja ulazi u plej-of je lučanska Mladost sa 18 bodova.

Video: Jevtović i Boaći golom uveli Zvezdu u miran finiš sa Proleterom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    2. novembar 2019 | 22:27

    Inace rodjeni brat nikole žigica....srecno u daljoj karijeri,puno zdravlja i uspeha

  • Saša

    2. novembar 2019 | 19:04

    Naravno da je najbolja plus 10.....bodića... 31 titulaaaa...

  • Zvele

    2. novembar 2019 | 21:44

    Kako čovek pametno zbori , čujete li grobari ovo a aaaaaaa!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA