Zvezda Bajerna "namestila" Kovača u tunelu stadiona: Hrvat se oglasio posle otkaza!

Loš odnos sa Tomasom Milerom došao je Hrvatu glave na Alijanc areni

  • 6
Tomas Miler, Niko Kovač Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Glavna vest dana u nedelju je bio otkaz koji je u Bajernu dobio Niko Kovač. Posle poraza od Ajntrahta na gostovanju od 5:1, čelnici minhenskog kluba odlučili su da hrvatskom treneru uruče otkaz.

Kovač je ove sezone imao nekoliko problematičnih rezultata u Bundesligi, ali igre u nekoliko utakmica nisu bile ubedljve, niti u skladu sa pojačanjima koja je Bajern doveo ovog leta.

Na sve to, Kovač je "izgubio svlačionicu" zaratio je sa legendom kluba Tomasom Milerom, a prema informacijama koje su objavili pojedini nemački mediji, Miler je u tunelu pred meč protiv Ajntrahta iritirao Kovača tako što je zviždao. Malo je falilo da ga Kovač odstrani iz ekipe, ali je na kraju ipak popustio i Miler je zaigrao u prvoj postavi.

Bavarci su doživeli jedan od najtežih poraza u istoriji, a to je čelnicima kluba na čelu sa Ulijem Henesom i Karl Hajnc Rumenigeom bio znak da Kovač mora da dobije otkaz.

Sam Kovač ističe da je ovo bila ispravna odluka kluba.

- Mislim da je ovo ispravna odluka kluba. Rezultati i način na koji smo igrali u poslednje vreme doveli su do ove odluke. Moj brat Robert i ja želimo da se zahvalimo Bajernu za poslednjih 18 meseci. Za to vreme naša ekipa je osvojila Bundesligu, Kup i Superkup Nemačke. Bilo je to lepo vrijeme, a klubu i ekipi želimo sve najbolje - izjavio je Niko Kovač.

Već su se pojavili i neki od mogućih naslednika Kovača na klupi, među njima se pominju Masimilijano Alegri, kao i Žoze Murinjo, Erik Ten Hag i Maurisio Poketino i Ralf Rangnik.

Video: Šmekerski potez Kovača na kraju meča koji je oduševio igrače i navijače Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmos

    4. novembar 2019 | 10:45

    Nema dobro je i to izdrzao , 18 meseci za takvog trenera je bilo i mnogo. Sve najbolje u daljoj karijeri!!

  • Maki

    4. novembar 2019 | 20:53

    Koja godspodska izjava,bravo.Profesionalno i za primer.

  • svakom loncu poklopac!

    4. novembar 2019 | 17:58

    Sad se vidi koliko je bajern jak kad ga je toliko mogao da vodi niko kovac i da opet ima rezultate, po principu svako moze da vodi bajern ... veliki treneri uzmite mali tim pa uradite nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA