Partizan se dogovorio sa Romom: Sadik obara transfer rekord, u junu potpisuje višegodišnji ugovor!

Crno-beli nameravaju da obavežu Nigerijca trogodišnjom saradnjom i kasnije unovče njegove dobre igre

  • 20
Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ukoliko nastavi sa partijama nalik onima koje je pružao do sada, naravno i za nijansu popravi efikasnost, Umar Sadik će i posle isteka pozajmice ostati fudbaler Partizana, jer klub iz Humske namerava da otkupi napadača od Rome. Nigerijcu će od juna 2020. godine biti ponuđen trogodišnji ugovor, ali će pre nego što se posao realizuje, čelnici crno-belih će svakako obaviti razgovor sa kolegama iz rimskog kluba.

Ukoliko sve prođe kako su zamislili, u Partizanu će aktivirati otkupnu klauzulu napadača, koja je definisana proteklog leta kada je angažovan na pozajmicu, a iznosi 1.600.000 evra.

Od dolaska u Beograd Sadikova vrednost na tržištu se gotovo duplirala i, prema podacima renomiranog fudbalskog portala “transfermarket” ona iznosi oko 2.500.000 evra i dostigla je iznos iz 2016. godine, kada je Nigerijac važio za jednog od najerspektivnih mladih igrača u Italiji.

Tome su svakako doprinele dobre igre, ali i statistika u Partizanu, za koji je Sadik odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, postigao deset golova i upisao osam asistencija, pružajući podjednako dobre partije i u domaćem takmičenju i u Evropi.

Podsetimo, Sadik je u minulom letnjem prelaznom roku stigao u Humsku na pozajmicu iz Peruđe, ali je zvanučno vezan ugovorom sa Romom, kojoj su crno-beli isplatili 100.000 evra ne bi li angažovali napadača.

S obzirom na činjenicu da za Sadika u ovom trenutlku postoje interesovanja sa više strana, u Humskoj smatraju da bi pravovremeno povlačenje poteza u vezi sa njegovim trajnim angažovanjem moglo da donese dobru zaradu u budućnosti.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA