Džajić nam lomio kičmu u paklu 70.000 navijača: Legende Totenhema otvorile dušu o meču iz 1972!

Legendarni meč u kom je Zvezda mogla daleko više

  • 2

Pred prvi meč Totenhema i Crvene zvezde u Ligi šampiona, Englezi su dobar deo programa za utakmicu posvetili dvomeču iz 1972. godine.

Totenhem je tada došao u Beograd kao branilac Kupa UEFA, branio je grčevito 2:0 iz prve utakmice. Zvezda je pobedila golom Vojina Lazarevića u 48. minutu, Englezi su do kraja strepeli pred naletima Džajića, Aćimovića, Karasija, Bogićevića...

Crvena zvezda - Totenhem Foto: Telegraf.rs

Palo je podsećanje na utakmicu u Beogradu, koja je bila paklena za Martina Pitersa, legendu Pevaca. On je Zvezdu uvrstio u pet najtežih gostovanja u tri uspešne evropske sezone kluba.

- Bilo je kao Alamo! Stadion je bio neverovatan, 70.000 navijača napravilo je nestvarnu atmosferu. Branili smo se svi, mislim da sam ja jedini bio na njihovoj polovini, pokušavao sam da držim loptu, ali sam bio gledalac u većem delu meča - priznao je Piters.

Crvena zvezda - Totenhem Foto: Telegraf.rs

- Imali su fantastično krilo, Dragana Džajića, jednog od najboljih igrača stare Jugoslavije, kapitena. Zvali su ga "Dragon" (zmaj). Nikad nisam video Džoa Kinira na takvom udaru kao u drugom poluvremenu ove utakmice. Išao je unazad gledajući preko ramena, nije znao kuda da gleda i kako da se okrene. A onda, došao je u svlačionicu i počeo je da gleda džep i rekao: Je li tu Dragon? Takav je bio Džo - otkrio je Piters anegdotu, u kojoj se Kinir našalio na svoj račun posle neprijatnih okršaja sa Džajićem.

- Imali su dva ful-beka, nismo se sa time suočavali ranije, naši nisu prelazili pola. Napadali su nas sve vreme, bili smo na konstantnom udaru, postigli su gol i napravili ludilo. Bili smo nadtrčani i nadigrani u svakoj zoni terena, ali smo se na kraju održali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    6. novembar 2019 | 14:49

    1966г у 1/2 финалу купа купова Тотенхем је елеминисао ОфкБеоград победом 2-0 на Карабурми и 2-1 у лондону/ у оба меча их је ОФКБГД надиграо

  • Djile

    6. novembar 2019 | 15:53

    Fudbal se preokrenuo Bosmanovim pravilom. Dok je smelo po tri stranca u timu. Sad su tu velike pare u igri i puno stranaca u timu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA