≫ 

Baloteli dobio novog trenera - junaka "zlatne generacije" Azura!

Fabio Groso dobio je svoj prvi posao u Seriji A

  • 0
fabio groso Foto: youtube/Michele Di Lorenzo

Nova smena trenera u Breši - ništa čudno od kada je na čelu ovog kluba Masimo Selino, pod čijim su dvogodišnjim patronatom čak petorica trenera dobila otkaz. 

Novo ime je Fabio Groso, dobro poznat lik i široj fudbalskoj javnosti. Čovek koji je 2006. godine u finalu Svetskog prvenstva u Nemačkoj izveo ključni penal protiv Francuza, pogodio i doneo Azurima "boginju".

Grosu je ovo prvi angažman u Seriji A, prethodno je radio u Bariju i Veroni, a upravo je nakon poraza od Verone smenjen njegov prethodnik Fabio Korini čiji su bilans u deset mečeva bile samo dve pobede, remi i sedam poraza.

- Ovo je tako velika prilika za mene, osećam entuzijazam zbog ove šanse pošto nikad pre nisam radio u Seriji A. Ovo je prvi put da preuzimam posao od nekog (usred sezone).

Neizostavna tema na promociji novog trenera bio je Mario Baloteli, sa kojim je Groso kratko bio saigrač u Interu.

- Mario je tada još bio klinac, dok sma igrao za Inter. Čak i tada, mogli ste da vidite da je sjajan igrač. Vidim u njemu veliki potencijal, još uvek ga nije do kraja islazao, ali nadam se da ćemo zajedno poraditi na tome da on konačno potvrdi svoju vrednost. Nedostaje mu samo kontinuitet - rekao je Groso.

Groso nema dilemu oko toga oko koga će se u njegovom mandatu sve vrteti u igri ekipe.

- Mario i Sandro (Tonali) su biseri u kruni, a mi moramo da znamo kako da ih cenimo - dodao je.

Psolednji angažman Groso je imao u Veroni odakle je otpušten u maju ove godine, neposredno pre početka plej-ofa za popunu Serije A, u koju jj klub na kraju ušao.

Video: Dušan Ristić o demoliranju Breše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA