≫ 

Junajted i Solskjer traže svetlo na kraju tunela: Neka počne od Partizana!

- Nadam se da naš rival neće pamtiti predstojeći meč sa zadovoljstvom - poručio je norveški stručnjak na klupi “crvenih đavola”

  • 4
Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

Nikako Mančester junajted da pronađe sebe u mandatu Ole Gunara Solskjera, taman se nasluti svetlo na kraju tunela, velikan posrne i razočara svoje navijače.

Zato mladi trener sutrašnju utakmicu sa Partizanom gleda kao odskočnu dasku za izlazak iz krize, verujući da će crno-beli gostovanje na “Old Trafordu” zapamtiti kao traumu.

- Mora da počne već od utakmice protiv Partizana. Nadam se da se Partizan utakmicu koja sledi neće pamtiti sa zadovoljstvom. Kao igrač sam bio učesnik brojnih utakmica u kojima, ako dobro počnete, možete da napravite pozitivan rezultat. Potrebno je da date sve od sebe, da igrate napadački fudbal. Mi smo, s druge strane, toliko puta dosad imali prednost od jednog gola i onda nažalost pravili korak unazad - rekao je Ole Gunar Solskjer.

Čini se da i Norvežanin koristi trikove sa mladim igračima, koje gura medijima “pod nos” ne bi li skrenuo pažnju sa istinskih problema.

Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

- Videli smo neke mlade igrače koji su dobili šansu i odradili je na pravi način. Mejson nam je doneo pobedu, Brendon je bio fantastičan u Beogradu, Džimi je odigrao jako dobru utakmicu. Dali smo ostalim igračima šansu da igraju, što je od dugoručnog značaja za naš klub. Za mene je dobro kada pružite šansu mladim igračima, videti fudbalere kako igraju, a mi i pored toga na tri utakmice nismo primili gol, što je impresivno.

Junajted je u fudbalskoj tranziciji i ona traje od odlaska Ser Aleksa Fergusona, a Solskjer smatra da ništa ne može pre noći.

- Nema prečica u fudbalu, postoji samo naporan rad, zajedništvo, timski duh. Posao koji radim svakog dana me raduje kao trenera. Igrači takođe rade dobro, ali nekada iz različitih razloga nemamo rezultate. Osećam da smo zaslužili neke bolje rezultate od onih koje smo ostvarili, ali radimo i na dobrom smo putu. Naravno da je meč od subote razočaravajuć, ali imamo još dva meča koje možemo da pobedimo.

Na pitanje gde će biti lakše pronaći put do Lige šampiona, prvenstva ili osvajanjem Lige Evorpe, Solskjer je rekao:

Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

- Ovo je samo jedan pravac, jedan od dva. Tek je novembar mesec, a ne možeš da govoriš o konačnom plasmanu u novembru. Mislim da to niko ne može da predvidi konačan ishod sezone i krajnji domet.

Pored Pola Pogbe, koji se na teren vraća za tri sedmice, Mančester junajted na meču sa Partizanom ne može da računa ni na Lindelefa.

- Kada u svojim redovima imate igrača poput Pola razočaravajuće je kada je povređen. Ipak, momci koji su igrali na njegovoj poziciji su odradili fantastičan posao. Biće sjajno kada se bude vratio, jer ćemo imati baš dobru konkurenciju na toj poziciju. Na menadžeru je da odabere tim – zaključio je Ole Gunar Solskjer.

(Izveštač Telegrafa iz Mančestera - Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    6. novembar 2019 | 19:33

    Jel opet izlaze sa omladincima?

  • kosmos

    6. novembar 2019 | 18:19

    Jadni vi kad se vadite na partizanu i totenhem na zvezdi. Sramota , e sto bi voleo da izgube i MU I Totenhem pa nek se vade onda klosari. Ali moja zelja ce biti teska znam.

  • Danilo

    6. novembar 2019 | 18:12

    Ako ste kupili sudiju kao za proslu utakmicu sigurno cete pobijediti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA