≫ 

Eruptiralo u Napulju: Igrači utekli iz karantina, klub sprema tužbu, rat trenera i predsednika!

Sve je isplivalo nakon poslednjih trzavica i neubedljivih igara

  • 2
karlo anćeloti Foto: Tanjug/Ap

Ne "cvetaju ruže" Napolitancima od starta sezone, ali sad je izgleda ozbiljno. Dogorelo je. Eruptiralo. Posle remija sa Red Bulom (1:1) u Ligi šampiona, tolike su tenzije na realciji svlačionica-rukovodstvo (čitaj gazda Aurelio de Laurentis), da će klub pokrenuti postupak na redovnom sudu kako bi zaštitio svoja prava.

Napolitanci su o tome obavestili javnost saopštenjem na zvaničnom sajtu.

Na ovakav potez odlučili su se nakon što su igrači, posle meča sa Red Bulom, umesto u trening bazu gde im je određen sedmodevni karantin od strane predsednika, otišli svako svojim putem. Tim činom su jasno iskazali bunt na odluku De Laurentisa da ih drži u karantinu od meča sa Romom, do sledećeg sa Đenovom, u čemu su dobili i javnu podršku Anćelotija.

Njihovu odluku podržao je i trener Anćeloti, koji se, istina, nije oglašavao posle meča sa Austrijancima jer je odbio da izađe pred medije, ali ga je klub stavio u isti koš sa igračima kao glavnog pobunjenika.

- Klub obaveštava da će, s obzirom na ponašanje igrača juče, u utorak 5. novembra, preduzeti korake kako bi zaštitio svoja ekonomska, prava, kapital, imidž i disciplinske standarde - kaže se u objavi Napolija.

karlo anćeloti Foto: Tanjug/Ap

Klub je u saopštenju "potkačio" i trenera Anćelotija kome prebacuju odgovornost za postupak igrača.

- Želimo da kažemo, kako bi bilo jasno, da je odgovornost za to što su igrači odbili da se vrate u karantin, na Karlu Anćelotiju.

Napoli je dodao i to da se više neće oglašavati u medijima, te da će obavestiti javnost o daljim koracima.

U međuvremenu, italijanski mediji pišu da su trener Anćeloti i predsednik De Laurentis telefonski razgovarali o kriznoj situaciji sat vremena, nakon današnjeg treninga. Ekipa je odradila seansu nakon koje su se igrači vratili kućama, a eskivirali karantin.

Zbog neposlušnosti fudbaleri Napolija bi mogli da budu kažnjeni oduzimanjem pet posto od plata, tvrde tamošnji advokati specijalizovani za sporove među klubovima i igračima.

Spekuliše se da će sledeći korak De Laurentisa biti otkaz za trenera Anćelotija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA