≫ 

Savo branio Delije i "oduvao" engleskog novinara: Nismo rasisti, sledeći put se bolje informišite!

Trener crno-belih mu objasnio i zbog čega to misli

  • 16

Trener Partizana Savo Milošević odgovorio je na pitanje engleskog novinara o rasizmu, koje se sve češće iz nekog razloga poteže među Ostrvljanima kada igraju sa srpskim klubovima.

Nešto slično se nedavno desilo i Vladanu Milojeviću na konferenciji pred meč sa Totenhemom u Ligi šampiona. Milošević je, kao i njegov kolega sa klupe Zvezde bio pomalo iritiran tim stvarima.

- Nemam problem da pričam o rasizmu. Jedina stvar je što mislim da uopšte nemamo problem sa rasizmom, posebno ne u Srbiji, neću da pričam o okolnim zemljama. Mi nemamo posebna tela ili komisije koje se time bave jer nemamo taj problem i to je odgovor - rekao je Milošević na konferenciji za medije.

Usledila je konstatacija novinara da Zvezdini navijači pre dve nedelje nisu mogli u London na meč sa Totenhemom upravo zbog rasizma, pa je Milošević rekao da ta informacija novinara nije dobra.

- To nije zbog rasizma, niste dobro pročitali... Nemam vremena da sada objašnjavam, ali treba bolje da pročitate. Definitivno je važna tema, ali rekao sam previše puta. Igrao sam 14 godina u inostranstvu, sa mnogo stranih igrača. Generalno sam se borio za demokratiju u svojoj zemlji i bilo kakav vid diskriminacije u mojoj zemlji je neprihvatljiv. Kao osoba osoba koja je 14 godina bila van i onda se vratila u Srbiju, mogu da vam sa sigurnošću kažem da mi nismo rasisti - decidan je bio Milošević.

Da podsetimo, Partizan igra protiv Mančester junajteda u Engleskoj u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope u četvrtak od 21 sat.

Video: Omladinci Zvezde srušili su ekipu Totenhema sa 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    6. novembar 2019 | 20:41

    Srbin za srbina!!!! BRAVO 🖐

  • Milan

    6. novembar 2019 | 20:59

    Savo je primer kulture, pameti i dostojanstva. Bravo care!!!

  • Neki

    6. novembar 2019 | 21:55

    To je napad na Srbiju i svako je treba braniti bio Zvezdaš,Partizanovac ili bez obzira za koji klub navija u Srbiji...bravo Savo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA