≫ 

Junajtedov "Teatar snova" ostavlja bez daha i reči

Sve je spremno za utakmicu Partizana i Mančestera

  • 4

Ne zovu ga bez razloga "Teatar snova" i nije tek tako san fudbalskih zaljubljenika širom sveta, koji bi odvojili pozamašnu sumu novca samo da poste prelepo fudbalsko zdanje Mančester junajteda i osete atmosferu, tradiciju dužu od veka, kulturu koja vlada oko najlepšte sporedne stvari na svetu.

Englezi su svoje čedo doveli do savršenstva, a ekspedicija Partizana je imala prilku da se uveri kako je to kada jedan fudbalski klub funkcioniše na najvišem mogućem nivou, kada sve službe rade besprekoro i kada nije potrebno postavljati pitanja, jer se pravila znaju, postoje koliko i sam klub i svi ih bez izuzetka poštuju.

Foto: Telegraf.rs

Mančester junajted je svakako jedan od najpoznatijih brendova na svetu, mašinerija koja proizvodi novac, bilo da rezultatski grca kao u minulih nekoliko godina ili, pak, vlada svetskim fudbalom.

Svi oni koji su sa crno-belima imali sreću i čast da posete “Old Traford” ostali su bez teksta. Veličinu kluba nije potrebno isticati, ona se naprosto oseća na svakom koraku.

Foto: Telegraf.rs

Čak i kada ste u mogućnosti da vidite samo delić prelepog objekta, sasvim je dovoljno da shvatite da ćete nešto slično doživeti možda još jednom, a možda i nikada u životu.

Sve je uređeno, organizovano, označeno tako da nemate šanse da se izgubite, potrebno je samo da pratite uputstva, a ako ni to nije dovoljno ljubazno osoblje će vam pomoći, odvesti vas gde treba.

Foto: Telegraf.rs

Samu unutrašnjost objekta je teško opisati, svaki detalj je pod konac, sve je pokriveno medijskim i TV panelima, na kojima se “vrte” najznačajniji mečevi Junajteda, detalji i bogate istorije, planovi za budućnost.

Svečana loža izgleda kao konferencijska sala u najluksuznijem hotelu, a iza nje je prostor za opuštanje u pauzama, gde se nalaze bar, restoran... Prostor za medije ništa manje atraktivan, podeljen u konferencijsku i pres salu, takođe sa osveženjem.

Foto: Telegraf.rs

Na zidovima zdanja fotografije iz slavne prošlosti, uramljene naslovne strane, “urezani” najznačajniji trenuci... O samom terenu, tribinama, boksovima za navijače, specijalne goste, medije – nije potrebno trošiti reči. Rečju – savršenstvo.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Video: Vučelić: Spremili smo poklon za Ser Aleksa Fergusona

(Izveštač Telegrafa iz Mančestera Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    6. novembar 2019 | 22:58

    I toaleti na JNA ostavljaju bez daha :)

  • seljak covek

    6. novembar 2019 | 23:14

    Svakako jedan od spomenika fudbalice. Vidim da ce i san siro da ruse. Sve manje ima istorijskih stadiona.

  • jovanic1

    7. novembar 2019 | 17:41

    Dva giganta vcrs odmjeravaju snage

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA