≫ 

Srpski "dželat" Brih stao na žulj i Hrvatima, trener Dinama ludeo: VAR je obično sra*e, cirkus!

Burno je bilo na "Maksimiru"

  • 5
dinamo zagreb Foto: Tanjug/Ap

Jedna od najboljih utakmica prethodne runde Lige šampiona odigrana je u Zagrebu gde je Dinamo imao 3:1 do 90. minuta, a onda, u triler završnici, primio dva gola u nadoknadi od Šahtjora, za konačnih 3:3.

Naravno da je takav epilog bacio u očaj "modre", bili su na pragu velike pobede, koju im je, ako pitate trenera Bjelicu, ukrao nemački arbitar Feliks Brih, dobro poznato i omraženo lice među srpskim navijačima, a od sada će, vrlo verovatno to biti i među dinamovcima.

Iz tabora Dinama najviše zameraju Brihu što nije tražio pomoć videoasistenta u dve situacije kada su domaći tražili penal, ali je na kraju nadoknade to uradio nakon što je dosudio kazneni udarac za goste, iz kojeg je Tetew pogodio za 3:3.

Igrao se 98. minut...

dinamo zagreb Foto: Tanjug/Ap

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je van sebe posle meča, emocije nije mogao da sakrije ni u direktnom prenosu u terenskom studiju HTV-a:

- Ako ne žele gledati to, šta će nam taj VAR?! Ja uvek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet - bio je ljut "kao ris" Bjelica.

Nastavio je u istom tonu, uz osvrt na sporne situacije:

- Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudija prvo svira za faul na Tajsonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumemo, prekršaj Teofileaa na Tajsonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudija gledajući snimak to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka.

Nije se Bjelica dao smiriti ni nešto kasnije na konferenciji za medije, gde je bes iskalio i na ženi koja je prevodila nejgove reči. Ona, naime, nije razumela jedno pitanje novinara, pa je tražila da se ponovi, a Bjelica je vrlo nervozno i njoj odbrusio.

- Ma nije uopšte bitno, gospođo! Cirkus, VAR je cirkus. Prevedite im to! Odbrusio je Dinamov trener nervozno vitlajući rukama.

Video: Ovako je VAR presudio Zvezdi i preokrenuo utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    7. novembar 2019 | 08:48

    Žao mi je Dinama ali neka vide ko je Brih.Dva igrača drže Mitrovića a on ni da pogleda Var.

  • Geometar

    7. novembar 2019 | 12:06

    Što ne zovu mene, bio je penal i to x2

  • Senjak

    7. novembar 2019 | 13:15

    To je to!Balkanska posla!Jedino Partizan ove godine nema respekt ni prema kome i napada svakog i kod kuce i na strani!I to samo ove godine od kada je Milosevic trener!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA