Poraz Partizana na Old Trafordu: Junajted pokazao klasu, Stojković spasio crno-bele od debakla!

Domaćin rutinski slavio sa 3:0, ali je utisak da su mogli da daju još toliko golova

FK Mančester junajted, FK Partizan Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz na Old Trafordu od Mančester junajteda u okviru 4. kola grupe L Lige Evope - 3:0 (2:0)!

Poraz koji i te kako komplikuje Partizanov plan da prezimi u Evropi s obzirom na to da je AZ demolirao Astanu nešto ranije! Crno-beli sada zaostaju četiri boda u odnosu na tim iz Alkmara i moraće da slave u Holandiji ukoliko žele da se nečemu nadaju. Protim, i u poslednjem kolu moraju da ''tuku'' Astanu kod kuće i da se nadaju da AZ neće pobediti Junajted koji je već u 1/16 finala!

A tamo su otišli zahvaljujući golovima Mejsona Grinvuda i Antonija Marsijala u prvom, i Markusa Rašforda u drugom poluvremenu!

MANČESTER JUNAJTED - PARTIZAN 3:0 (2:0)

(Grinvud 21, Marsijal 33, Rašford 49)

Man. Junajted: Romero, Van-Bisaka, Megvajer, Roho, Jang, Mektomini (Lingard 75), Fred (Gardner 63), Mata, Grinvud, Rašford (Pereira 67), Marsijal.

Klupa: Grant, Džons, Džejms, Vilijams.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Natho (Tošić 59), Suma, Asano (Stevanović 69), Sadik (Ivanović 85).

Klupa: Stevanović, Vujačić, Brežančić, Lutovac.

Junajted je pokazao svoju klasu, bilo je jasno da žestoko idu na Partizan čim su otkirvene startne postave. Sa Marisjalom i Rašfordom, ali i matom i Grinvudom iza njih, bilo je jasno da Ole Gunar Solskjer nije želeod a mu se ponovi Humska gde je do poslednjeg minuta strepeo za pobedu.

S druge strane, njegov tim je mogao barem još pet golova da postigne na ova tri. Partizan mora da zahvali Vladimiru Stojkoviću koji je odbranio nekoliko zicera, a pritom su crno-beli imali sreće posle šuteva Rašforda i Janga.

Na samom početku meča smo videli dva poništena gola - po jedan sa obe strane, jer su Marsijal i Sadik bili u ofsajdu.

FK Mančester junajted, FK Partizan, Savo Milošević, Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

Odbrana Partizana je polako pucala i to se najbolje videlo kada je Rašford tri puta bio sam u uvodnim trenucima meča. jednom mu je odbranio Stojković, dva puta je bio neprecizan. A onda i greška odbrane Partizana koju je mladi Grinvud iskoristio u 21. minutu.

Partizan se nije predavao, Suma i Sadik su pokušavali nešto, ali je Partizan kažnjen samo 12 minuta kasnije. Greška Uroševića, lopta stiže do Marsijala koji sjajnim driblinzima vara čuvare i pogađa za 2:0. Isti igrač je samo dva minuta kasnije propustio zicer, da bi i Rašford i Jang u finišu poluvremena bili neprecizni.

FK Mančester junajted, FK Partizan, Mejson Grinvud Foto: AP/Tanjug

Ali su zato poemnuta dvojica bili kreatori trećeg gola Đavola. kapiten Junajteda je asistirao u 49. minutu, a Rašford je postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Stojković je u periodu od 52. do 58. minuta bio na velikim iskušenjima posle slobodnih udaraca domaćina. Najpre je Jang pogodio spoljnu mrežu kada su svi videli loptu u golu, da bi Fredov udarac bivši reprezentativac Srbije izvukao ispod prečke.

FK Mančester junajted, FK Partizan Foto: AP/Tanjug

Ulazak Gardnera i Pereire nedugo zatim bio je jasan znak da je Solskjer zadovoljan rezultatom, do je Milošević pokušao da stigne do gola ubacivanjem Tošića i Stevanovića. Promene rezultata nije bilo i Partizan definitivno može da bude srećan što je primio samo tri gola.

Crno-beli u narednom kolu krajem novembra gostuju AZ-u u ''utakmici sezone'', a Junajted će putovati na noge prežaljenoj Astani.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko

    7. novembar 2019 | 23:16

    da li ce neko da napise (mislim na novinare prvestveno) da od 11 igraca 8 igraca je na rekreativnom nivou a u Zvezdi od 11 igraca 9 je na rekreativnom nivou. Nema veze sto igramo protiv mancestera ili totenhema nemamo znanje osnovno mi smo klovnovi u fudbalu. da neupotrebim teze reci. Dok se to nesto neiskoreni nema nama fudbala. I ne razumem ovaj narod sto ide na utakmice i placa ulaznice, pa time dajete podrsku ovom nazovi klubu i fudbalu i jednom i drugom.

  • Luidji

    7. novembar 2019 | 23:17

    Najgori Junajted u poslednjih 10 godina.. A da li je moguce da ste se ponadali?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • dzoni

    7. novembar 2019 | 23:47

    Sta je uradio alkmar sa astanom a tek sta ce uraditi sa PARTIZANI 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA