≫ 

To je Enfild, to je Klop: Liverpul 900 dana bez poraza kod kuće pred derbi sezone!

Neosvojiva tvrđava - to je Enfild!

  • 4
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

Liverpul i Mančester siti od 17:30 igraju meč 12. kola Premijer lige, jednu od ključnih utakmica sezone, a "Redsi" imaju sjajnu šansu da pobedom "pobegnu" najvećem konkurentu i aktuelnom prvaku na devet bodova razlike već u ranoj fazi sezone.

Ako je suditi po statistici Liverpulovih igara i rezultata na "Enfildu" poslednjih godina, pod Klopom, postoje svi preduslovi da šampion Evrope danas slavi.

Rivali "Redsa", jednistavno, gube utakmicu još u svlačionici.

Među brojnim statističkim parametrima, samo jedan podatak, ipak, najjasnije govori o tome koliko je Liverpul moćan pred svojim navijačima - 900 dana je bez poraza na "Enfildu" u Premijer ligi i Evropi!

Mohamed Salah Foto: AP/Tanjug

Ovaj neverovatan niz otprilike se poklapa sa dolaskom Mohameda Salaha 2017. godine i njegovom uključivanju u napadački "trozubac" Jirgena Klopa.

Tad je i krenuo nagli uzlet ekipe, pobede, goleade, nepobedivost i dominacija, koja, zasad nije krunisana u domaćim okvirima, ali bi baš ova sezona mogla biti "ona" koja se čeka od 1989/90. godine, poslednje šampionske.

Poslednji poraz na "Enfildu" Liverpulu se desio u aprilu 2017. godine, kada je Kristal Palas, golom Bentekea, slavio pobedu - od tada niko više!

Na prethodnih 45 utakmica pred svojim navijačima, Liverpul je pobedio 35 puta, dao 117 golova, ostali mečevi završeni su remijem, a poraz malo ko i pamti u ovom nizu koji će pokušati da prekine Pep Gvardiola i Siti.

Liverpul u dosadašnjih 11 kola ima skor 10-1-0, uz gol razliku 25:9, prvi je na tabeli sa 31 bodom, šest više od Sitija, koji zauzima čestvrto mesto iza čelsija i Lestera.

Pojedinačno, "Enfild" posebno inspiriše Mohameda Salaha, o čemu svedoče 50 golova Egipćanina na 59 utakmica pred svojim navijačima. Roberto Firmino će takođe upisati rekord vredan pažnje, biće mu ovo 100. utakmica na kultnom stadionu...

Pred Sitijem je "nemoguća misija"...

Opis: Ako Liverpul uspe danas (17.30) da na Enfildu savlada Mančester Siti otići će na devet bodova prednosti i već sredinom novembra biti blizu titule, prve posle skoro 30 godina čekanja! Kec je 2,75, iks 3,00, dvojka 2,80, dok je GG3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Mančester Siti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    10. novembar 2019 | 10:14

    Ukoliko pobedi,pobecice im na 9 bodova,a to je mislim nedostizna razlika...mada se nikad ne zna,to je ipak Liverpul 😁

  • Ha

    10. novembar 2019 | 10:25

    E sada ce da izgube..

  • .

    10. novembar 2019 | 10:24

    GG3+ Kvota 1,9 Doći će lagano...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA