≫ 

Ma kakva da je, to je naša reprezentacija: Kolarov nije hteo da priča o igračima koji nisu na spisku

Bek Srbije ne gaji previše lažnih nada pred finiš kvalifikacija za Euro, gledamo samo sebe

  • 11

Selekcija Srbije od 14. novembra privodi kraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a kapiten ekipe Aleksandar Kolarov kaže da je za sada ključno da se ekipa ne obazire na druge u grupi B.

Prvi izazov je u četvrtak ekipa Luksemburga, a onda sledi meč sa Ukrajinom tri dana kasnije. Srbija pred ove mečeve ima deset bodova iz šest odigranih kola i bori se sa Portugalom koji ima bod više.

- Znam kakva nam je situacija. Gledamo da odredimo što je do nas, a šta će biti sa Portugalom na to ne možemo da utičemo. Bitno je da mi budemo pravi i budemo spremni ako dođe kiks Portugala. Ako ne bude,onda da se spremamo za baraž Lige nacija - rekao je Kolarov na okupljanju reprezentacije.

Aleksandar Kolarov Foto: Telegraf

Prokomentarisao je i činjenicu da nikada nije najjači tim Orlova na okupu.

- Ne bi bilo ozbiljno da komentarišem ko nije tu. Ja sam uvek gledao da reprezentacija mora da bude pre ličnih ciljeva. Iako je to nekad teško za igrača da interes reprezentacije bude iznad. Ma kakva da je, ona je naša reprezentacija. Ubeđen sam da svi rade u najboljem smeru koliko mogu. Igrač možda i svoj interes da stavi u drugi plan, na štetu nekad, zarad interesa grupe - priča Kolarov.

Poslednjih meseci je lepa slika odlazila iz Humske ulice jer su Partizanu tribine bile zatvorene za sve osim za decu do 14 godina. Ta slika je uistinu lepa, ali ima i svoju drugu "medalju".

- Voleo bih da što više dece dođe na stadion. Treba da dođu i kad su normalni uslovi s ne kad je kazna. Biće lepo i njima i nama - istakao je kapiten.

Aleksandar Kolarov Foto: Telegraf.rs

Odgovorio je i na pitanje zbog čega u poslednjih 20 godina već na pola evropskih kvalifikacija gotovo po pravilu ispadamo iz igre za Euro.

- Da imam odgovor rešio bih ga možda i sam. Moramo da razmišljamo da reprezentacija bude svrha, a ne problem. Svi moramo da damo neku poruku najviše igrom. Samo je pitanje vremena kad ćemo napraviti kontinuitet EP i SP jer imamo dobre igrače i mladu ekipu. Ako ne već sad, onda od marta. Nadam se da će biti dok sam ja tu - zaključio je Kolarov.

Video: Kolarov: Dobili smo Luksemburg na kvalitet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    11. novembar 2019 | 18:08

    Nesretnici,prestao sam da gledam reprezentaciju74-te samo pročitam šta lupaju nabeđeni selektori i nabeđeni fudbaleri!

  • Srbija!

    11. novembar 2019 | 18:52

    Ma znamo da je vaša. A gde je naša?

  • Mis

    11. novembar 2019 | 19:31

    Srbija nikad nije znala igrati nogomet,svi su tu zbog para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA