Mitrović posle Ukrajine otkrio hoće li povrediti kapitena Norveške na treningu u Fulamu

Poručio da forma iz revanša sa Ukrajincima treba da se prenese i na baraž sa Norvežanima

  • 8

Foto: Telegraf.rs

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović kaže da Srbija mora da igra svaki meč kao revanš protiv Ukrajine u Beogradu (2:2) u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

- Jako dobra utakmica, kontrolisali smo je i trebalo je da dobijemo, ali se desi takva situacija gde ne možeš da reaguješ, bezazlen šut se odbije u malu mrežu, sreća - rekao je Mitrović posle meča.

Špic Fulama je na tom meču postigao drugi gol Srbija za 2:1 u 56. minutu i zadovoljan je što njegova saradnja sa Dušanom Tadićem ide odlično u timu Orlova.

- Jesam, mislim da ekipa igra dobro, a kada ona igra dobro dolaze šanse i dolaze golovi to sve zavisi od nje.

Video: Rajković utučen posle remija sa Ukrajinom

Na pitanje da li poslednje dve utakmice u kvalifikacijama mogu da ohrabre pred baraž, Mitrović kaže: definitivno.

- Mislim da da, posebno ova danas. Pokazali smo i taktičku i fizičku zrelost, dobro smo stajali na terenu, kontrolisali smo utakmicu, sve je bilo u našim nogama. Kažem, desi se takva situacija, neki centaršut, ili da golman i svi igrači budu tu, gol koji se daje jednom u ne znam koliko. Ali mislim da je svejedno ovo lepa uvertira za utakmicu sa Norveškom - kaže Mitrogol.

Srpski napadač kaže da oko penala u devetom minutu nije bilo spora i da je Dušan Tadić već unapred bio poznat kao izvođač, a igrač Ajaksa je Fulamovom uzvratio asistencijom u 56. minutu.

- Fenomenalno. Kod Duće je tako, samo mu treba dati opcije i kretnje i on to sve vidi i odabraće najbolju... Odreagovao sam u trenutku, napadački i smireno, lep gol - kaže Mitrović, koji je odmah potom i izneo kako Srbija treba da igra u narednom periodu.

Video: Nemanja Maksimović: Ostaje žal za pobedom, ali vidi se poboljšanje u igri

- Isto kao i danas. Isti sistem i recept po kom treba da igramo svaku utakmicu. Lepo smo igrali protiv jako kvalitetnog protivnika i šteta samo što nismo dobili, ali bolje sad nego da primamo ovakve golove u bitnijim utakmicama.

Otkrio je i da li poznaje nekog iz tima Norveške...

- Nekoliko igrača. Kapiten Norveške igra sa mnom u Fulamu i znam par igrača. Gledali smo ih i skenirali. Jedna ekipa koja nema nešto mnogo pojedinačnih, više igraju kao tim i kompaktni su, prava skandinavska ekipa. Igraju 4-4-2, usko, videćemo.

... A onda u šali i da li će namerno povrediti svog saigrača iz Fulama.

- Neću, neću, neću, dobar je igrač i dobar momak, mislim da nije igrao ove utakmice zbog problema sa povredom, ali dobar je i neću - našalio se Mitar.

Video: Dušan Tadić sumirao utiske posle remija sa Ukrajinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA