• 10

Trebalo bi mi pola sata da objasnim što je VAR gomila smeća: Platini opleo po novoj tehnologiji

Mnogi su i pre njega tvrdili da VAR ubija dušu najvažnije sporedne stvari na svetu

  • 10

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini žestoko je udario na neke od novina u svetu fudbala i posebno se usmerio na VAR tehnologiju.

Video tehnologija se poslednjih godina, a posebno od Kupa konfederacija, sve više širi i pomaže arbitrima u brojnim situacijama o kojima bi se kasnije samo raspravljalo i sporilo.

Platinija rešavanje četiri tipa problema (penal/nije penal, crveni/nije crveni, gol/nije gol i zamena identiteta) očito ne uveravaju dovoljno.

- Trebalo bi mi barem pola sata da objasnim zašto VAR ne rešava probleme. On ih samo umnožava. Ja sam protiv VAR-a. Mislim da je to gomila smeća i nažalost, nema povratka nazad - kazao je Platini, a prenose italijanski mediji.

Platiniju ističe četvorogodišnja zabrana bavljenja fudbalom zbog malverzacija u vezi sa zloupotrebom položaja i primanja mita, ali on veruje da u fudbalu nije još završio.

- Imam 64 godine i vremena za još jednu, poslednju avanturu. Ne želim da napravim grešku, moram dobro da razmislim. Samo ću istaći da nemam nikakav kontakt sa trenutnim predsednikom FIFA, Đanijem Infantinom - dodao je Platini i nastavio...

- U FIFA ne žele da budem njihov predsednik. Želeo sam da branim fudbal jer sam ja bio jedini fudbaler koji je postao prvi čovek FIFA.

Podsetimo, Platini je tri puta osvajao Zlatnu loptu sredinom osamdesetih, a s velikim uspehom je nastupao za Juventus i Francusku.

Komentari

  • Kiza i Komina

    Ne mogu da verujem koliko pljujete po Platiniju. Zar ste zaboravili ko je stvorio stazu sampiona i stazu pratilaca kako bi se kroz kvalifikacije i klubovi poput Patizana i Zvezde mogli plasirati u LS. Sta nam Kokoskov donosi? Neki tamo treceligaski kup u koji ce nas sve strpati. Dok je on bio nije moglo tako da se namesta, postojao je zakon, mnogi su izbacivani iz evrope. Da je on tu mnogi iz nase lige bi otisli u beton ligu, zato ga ovde i pljuju. Ovako kod Kokoskova i Kumare moze sve.

  • Pele

    Kad je u korist svoje ekipe onda je dobar VAR a kad nije onda ne valja. 👏

  • Sajla

    Idi iz fudbala molim te. Toliko ste pošteni, da i ono što je vredelo u fudbalu uništili ste. Ne pojavljuj se!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima