≫ 

FIFA zvanično potvrdila kada se igra SP u Kataru: Biće ovo najkraći Mundijal u poslednjih 40 godina

I naravno - igraće se zimi

  • 9

Čelnici Svetske fudbalske asocijacije, popularne FIFA, zvanično su doneli odluku o terminu Svetskog prvensta u Kataru 2022. godine!

Mundijal u ovoj zemlji igraće se od 21. novembra do 18 dece,bra 2022. godine, što ga čini najkraćim prvenstvom još od onog koje je 1978. igrano u Argentini. S tim da je taj Mundijal brojao 16 ekipa, a ovaj u Kataru će imati 32 selekcije.

To će ujedno biti i poslednje SP sa 32 selekcije, jer već četiri godine kasnije u SAD, Kanadi i Meksiku očekuje se 46 selekcija.

Zanimljivo, organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru iznajmili su dva broda za krstarenje za smeštaj navijača. Plutajući hoteli sa 4.000 kabina biće usidreni u luci Doha.

Brodovi su iznajmljeni od jedne kompanije iz Ženeve kako bi se Katar što bolje pripremio za dolazak stotine hiljada fudbalskih navijača na prvi Mundijal na Bliskom istoku. Organizatori Svetskog prvenstva nisu objasnili kako će navijači moći da rezervišu kabinu na kruzerima. U planu je pokretanje sajtova za navijače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    19. novembar 2019 | 07:06

    Fudbal više nije zanimljiv kao nekada što je bio. Izmišljaju se novi Modusi samo da što više ekipa učestvuje. Samo se misli na novac

  • Dak

    19. novembar 2019 | 01:46

    Sve ce upropastiti pa i ovaj najveci dogadjaj u sportu uopste.Sramota i uzas.

  • fudbalski ne strucnjak

    19. novembar 2019 | 02:21

    fifa a i uefa uopste nisu korumpirani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA