• 9

FIFA zvanično potvrdila kada se igra SP u Kataru: Biće ovo najkraći Mundijal u poslednjih 40 godina

I naravno - igraće se zimi

  • 9

Čelnici Svetske fudbalske asocijacije, popularne FIFA, zvanično su doneli odluku o terminu Svetskog prvensta u Kataru 2022. godine!

Mundijal u ovoj zemlji igraće se od 21. novembra do 18 dece,bra 2022. godine, što ga čini najkraćim prvenstvom još od onog koje je 1978. igrano u Argentini. S tim da je taj Mundijal brojao 16 ekipa, a ovaj u Kataru će imati 32 selekcije.

To će ujedno biti i poslednje SP sa 32 selekcije, jer već četiri godine kasnije u SAD, Kanadi i Meksiku očekuje se 46 selekcija.

Zanimljivo, organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru iznajmili su dva broda za krstarenje za smeštaj navijača. Plutajući hoteli sa 4.000 kabina biće usidreni u luci Doha.

Brodovi su iznajmljeni od jedne kompanije iz Ženeve kako bi se Katar što bolje pripremio za dolazak stotine hiljada fudbalskih navijača na prvi Mundijal na Bliskom istoku. Organizatori Svetskog prvenstva nisu objasnili kako će navijači moći da rezervišu kabinu na kruzerima. U planu je pokretanje sajtova za navijače.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Pele

    Fudbal više nije zanimljiv kao nekada što je bio. Izmišljaju se novi Modusi samo da što više ekipa učestvuje. Samo se misli na novac

  • Hulk

    SP treba da traje 2 godine. Da učestvuju 196 zemalja koje će biti podeljene u dve grupe. Pobednici grupa igraju finale a poslednjih 50 timova u svakoj grupi igraju razigravanje za opstanak. Poslednji tim u svakoj grupi ne igra sledeće SP. Utakmice se igraju svakog dana po dve.

  • fudbalski ne strucnjak

    fifa a i uefa uopste nisu korumpirani

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima