Murinjo odradio trening sa Totenhemom: Prvi izašao na teren i objašnjavao šta treba da se radi!

''Posebni'' se zvanično upoznao sa igračima

  • 2
Žoze Murinjo Printskrin: Twitter/@SpursOfficial

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo odradio je prvi trening sa Totenhemom koji je zvanično preuzeo u sredu ujutru!

Murinjo je na mestu stratega Pevaca zamenio Maurisija Poketina, a u svom prvom zvaničnom intervjuu za klupski sajt je rekao:

- Znamo gde smo i znamo da tu ne pripadamo. Igraćemo utakmicu po utakmicu, pobedu po pobedu i na kraju sezone videćemo gde smo. Ali znam da ćemo biti na sasim drugačijoj poziciji. Radujem se izazovima i prilici da donesem radost svima koji vole ovaj klub.

 - Šta mogu da obećam? Strast prema poslu, ali i prema klubu. Velika je privilegija kada trener dođe u klub i ima osećaj sreće zbog tima koji će trenirati. Ovo nisu samo trenutne reči, ovo vam ne govorim kao trener Totenhema, ovo sam ponavljao više puta u poslednje tri, četiri godine, čak i kao protivnik. Igrati protiv Totenhema na Vajt Hart Lejnu uvek je bilo teško i lepo, to je jedno od mesta na koje sam odlazio sa strašću i poštovanjem.

Govorio je Murinjo i o uslovima za rad, kao i o omladinskoj školi:

- Uvek sam govorio o potencijalu kluba, o kvalitetu igrača Totenhema, o sjajnom radu koji je klub sprovodio. Zaista mi se dopadaju igrači koje imam, posebno mladi igrači, jer ne postoji trener na svetu koji ne voli da radi sa mladim fudbalerima i pomogne u njihovom razvoju.

- Totenhem trenutno ima najbolji stadion na svetu, tereni za trening se možda mogu uporediti sa nekim klubovima američkog fudbala, u Evropi takvih nema, a bio sam na najboljim mestima. I to je nešto na šta možemo da budemo veoma ponosni - jasan je Portugalac.

Inače, Murinjo je prvi izašao na trening i pomoćnicima objašnjavao šta očekuje i od njih i od samih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA