≫ 

Sarijev novi šamar Ronaldu: Izbacio ga iz tima za meč sa Atalantom!

Disciplinska mera ili predostrožnost

  • 5
Kristijano Ronaldo, Mauricio Sari, FK Juventus

Foto: Profimedia

Iako je bio veoma uspešan u dresu Portugalije, gde je tokom utakmica protiv Litvanije i Luksemburga postigao četiri gola, Kristijano Ronaldo neće biti u timu Juventusa za duel protiv Atalante u Bergamu.

Ronaldo se vratio u Torino, koji je besno napustio nakon što je izmenjen u 55. minutu meča protiv Milana. On je tada opsovao trenera Mauricija Sarija, zatim otišao direktno u svlačionicu, a onda odatle pravo na aerodrom i pre nego što je meč završen.

Mauricio Sari je na konferenciji posle meča pokušao da primiri situaciju rečima da je Ronaldo bio povređen, ali već posle nekoliko dana smo se uverili da to nije tačno, jer je Ronaldo svojim golovima odveo Portugaliju na EURO 2020.

Sada je posle povratka u Juventus Ronaldo stavljen na "hlađenje" i neće biti u konkurenciji za tim za duel protiv Atalante u Bergamu, koji je na programu u subotu od 15 časova.

Nije isključeno da je u pitanju disciplinska mera trenera Juventusa, ali on tvrdi da je razlog to što je sveži Ronaldo potreban Juveu za meč protiv Atletiko Madrida.

Ovo je donekle i čudna odluka Sarija, jer je gostovanje u Bergamu jedno od najtežih, a Atalanta je u vrhu Serije A i trenutno je na 5. mestu, dok je Juve siguran kada je u pitanju grupa u Ligi šampiona, jer je već obezbedio nokaut fazu, jer ima 10 bodova iz četiri utakmice, tri više od Atletika, a sedam u odnosu na Lokomotivu i Leverkuzen.

Kristijano Ronaldo

Ronaldo napušta teren u 55. minutu protiv Milana; Foto: AP/Tanjug

- Ronaldo 99% neće biti u Bergamu. Kada se vratio iz Portugalije, rekao nam je da je bio bolji u prvoj utakmici, dok je u drugoj osetio bol. To je problem, takođe i mentalno stanje. Naš cilj je Liga šampiona, imamo male teškoće i da istovremeno treniramo. Zbog toga neće biti u Bergamu 99 odstro, već će nastaviti sa svojim programom.

On je upitan da li je pričao sa Ronaldom o njegovoj reakciji posle izmene protiv Milana.

- Nema potrebe za bilo kakvim razjašnjavanjem. Čak i reakcije u amaterskom fudbalu su iste kada ih zamenite. Razumeo sam da nekada treba ostaviti irače da "proključaju", inače bih proveo život razjašnjavajući se sa njima - rekao je Sari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    22. novembar 2019 | 13:34

    Polako Sari potpisuje sebi otkaz na zimu.Ono kad hoces da pokazes autoritet nekome ko donosi klubu stotine miliona eura.

  • Ni T od Trenera

    22. novembar 2019 | 17:01

    Sa ovakvom ekipom kojom raspolazes, treba da meljes sve, a ti se mucis sa Veronom,bolonjom,torinom i nikad gorim milanom.. Ubedljivo naj slabija karika u Juventusu, ako misli da osvoje nesto,pod hitno novi trener.

  • Mrcke

    22. novembar 2019 | 16:06

    Bravo Sari, tako treba sa nadobudnom ljigom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA