≫ 

Zvezda golovima Bena i Vukanovića slavila u Nišu!

Milojevićev tim upisao nova tri boda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički u 17. kola Superlige Srbije sa 2:0 na niškom Čairu.

Crveno-beli su bili bolji u prvom, Nišlije u drugom poluvremenu, ali su gosti postigli po pogodak u oba dela igre zahvaljujući El Fardu Benu i Aleksi Vukanoviću.

Prelomni trenutak se dogodio u 70. minutu kada je zbog drugog žutog kartona isključen igrač Radničkog Ivan Ostojić, a njegov tim je izgubio napadačku potentnost koju je od 45. do 70. minuta imao.

Usledila je brza kazna Zvezde koja je pobedu potvrdila pogotkom Vukanovića za nova tri boda, uprkos tome što Beograđani nisu pokazali "više od igre" u Nišu.

Prvu šansu su crveno-beli imali posle 58 sekundi kada je Miloš Degenek sa desne strane poslao loptu na prvu stativu za Aleksu Vukanovića, ali je ovaj glavom gađao preko gola.

Već u petom minutu Miloš Vulić je, posle uigranog dodavanja Marka Marina iz prekida, šutirao preko gola, a u osmom minutu je kapiten Zvezde i sam probao da šutira iz slobodnog udarca i pogodio živi zid Radničkog.

Nizali su se faulovi za beogradske crveno-bele i u 14. minutu je Ben odlično šutirao iz slobodnjaka posle jednog od prekršaja.

Prebacio je živi zid i lepo bi pogodio donji desni ćošak da golman Nikola Petrović nije odlično odbranio. Radnički je takođe imao svoje šanse.

Nikola Čumić je u 32. minutu opasno zavrnuo loptu i naciljao malu mrežu, ali je Milan Borjan idealno odbranio. Niški tim se uglavnom oslanjao na kontre, Zvezda je pritiskala i to joj se isplatilo u 40. minutu.

Tomane je posle kornera u šesnaestercu dobio loptu na glavu, spustio je za Bena koji je izbegao ofsajd zamku i iz neposredne blizine uklizavanjem savladao Petrovića za 1:0 pred nastavak utakmice.

Prvih deset minuta drugog poluvremena proteklo je u inicijativi i šansama Radničkog. Posle šuta Pantelića su Nišlije tražile penal i signalizirale da je neko iz Zvezde igrao rukom unutar 16 metara, da bi potom Čumić promašio izglednu šansu sa sedam, osam metara.

Ostojić je imao pokušaj glavom, a Zvezda je za to vreme uglavnom bila na svojoj polovini. Prvi izlet ka protivničkom delu terena imao je Ben kada je dobio faul Đorđevića na isteku sat vremena igre.

Vulić je iz slobodnog udarca šutirao ka golu, a Petrović je još jednom dobro odbranio. Do 70. minuta su Čumić i Tomane imali po jednu priliku, a onda se desio veliki propust Ivana Ostojića.

Aleksa Vukanović Foto: Marko Jovanović

Defanzivac Nišlija je sa dve ruke nesmotreno oborio Bena i pošto je već imao jedan žuti karton, odmah je krenuo ka svlačionici znajći da će mu arbitar Novak Simović pokazati drugu opomenu i isključiti ga.

Sedam minuta kasnije meč je praktično bio rešen. Aleksa Vukanović je dobio loptu glavom iz sredine i kroz dvojicu štopera Radničkog, izašao je sam ispred Petrovića i lako ga je savladao udarcem u ugao po zemlji za 2:0.

Poslednjih petnaestak minuta je proteklo u mirnijem ritmu, Radnički je sporadično pokušao da napadne, ali to nije bilo dovoljno da se probije odbrana brojčano jačeg protivnika.

Zvezda posle 17 kola ima 43 boda i suvereno drži prvo mesto tabele Superlige, dok je Radnički na sedmom mestu sa 25 bodova.

Drugo poluvreme:

Milan Borjan Foto: Marko Jovanović

90+3 minut - KRAJ - Zvezda upisuje novu pobedu, nije bilo uzbuđenja u poslednjih nekoliko minuta utakmice, a ritam je splasnuo.

88. minut - Pokušaj Kneževića, blokira mu udarac Rodić, a Radnički propušta jednu od poslednjih šansi da unese makar koliko-toliko nade da može bar do boda.

83. minut - Mirniji tempo, Radnički pokušava da napadne, ali to za sda ne prolazi po levom krilu.

77. minut - GOOOOOL! Zvezda iskoristila igrača više, 2:0 za Beograđane! Vukanović je dobio loptu glavom između dvojice štopera Radničkog, izašao sam ispred Petrovića i lako ga savladao udarcem po zemlji.

Aleksa Vukanović Foto: Marko Jovanović

76. minut - Bondarenko umesto Mihajlovića u Radničkom, Kanjas izlazi iz igre u timu Zvezde, a menja ga Mirko Ivanić.

71. minut - Crveni karton za Ostojića, Radnički ostaje sa igračem manje! Nesmotreno je igrač Nišlija sa dve ruke oborio Bena i dobio drugu opomenu i isključenje.

68. minut - Tomane puca iz okreta sa desetak metara, izblokiran je pa Petrović brani.

66. minut - Dobar pokušaj Čumića! Izveo je Radnički korner, Zvezda se odbranila, a lopta je stigla do Čumića koji je tukao sa dvadesetak metara pored gola.

Nikola Petrović, FK Radnički Niš Foto: MN Press

65. minut - Haskić pored Rodića šutira prema golu Borjana, iz okreta i nedovoljno jako - lak plen za čuvara mreže Beograđana.

60. minut - Stefan Đorđević dobija karton jer u kontri Zvezde obara Bena. Loptu je namestio Vulić, šutirao direktno ka golu, odbranio mu je Petrović.

53. minut - Ostojić je pokušao glavom, nedovoljno jako je pucaom pa je Borjan još jednom odbranio. Domaćin bolji u prvih osam minuta nastavka.

49. minut - Čumić dobija loptu u kaznenom prostoru, bio je pored njega jedan od igrača Zvezde, ali je ofanzivac Radničkog šutirao, nažalost svog tima - visoko iznad prečke gola gostiju.

47. minut - Noma je pokušao, pa onda i Pantelić sa distance, Borjan je bez mnogo problema odbranio, a igrači Radničkog su se nakratko pobunili da je neko od igrača Zvezde igrao rukom u svom šesnaestercu. Penala nije bilo.

Prvo poluvreme:

EL FARDOU BEN NABOUHANE Foto: MN Press

45. minut - POLUVREME. Zvezda je bila za nijansu bolja, konkretnija i to je na kraju Ben i pokazao golom u finišu prvog dela igre.

40. minut - GOOOOL! Vodi Zvezda! Tomane je glavom spustio loptu za Bena, a igrač sa Komorskih Ostrva je uklizao u petercu i vrhom kopačke skrenuo loptu u gol za 1:0.

39. minut - Pokušaj Rodića posle dodavanja Bena u kontri Zvezde. Stevanović je izblokirao beka crveno-belih, pa je lopta umesto ka golu, otišla u korner.

37. minut - Prva javna opomena za beogradske crveno-bele. Pokušava Zvezda da prođe kroz sredinu gde se Radnički dobro brani. Brzo se Nišlije transformišu u kontru gde Čumić ostaje sam jedan na jedan sa Milunovićem, fintira ga i defanzivac Zvezde dobija žuti karton.

32. minut - Opasan šut Čumića! Lepo je zavrnuo loptu i gađao dalji ugao Borjanovog gola sa 16 metara. Borjan je odlično odbranio i sačuvao svoju mrežu.

Foto: FK Crvena zvezda

27. minut - Lukav pokušaj loba Todorovskog, priseban je bio Borjan pa ga šut igrača Radničkog sa velike udaljenosti nije iznenadio.

23. minut - Period dobre igre Radničkog, ali domaći na Čairu ne uspevaju da naprave ozbiljniju šansu. Ben je na drugoj strani solidno šutirao iskosa, mada je lopta otišla preko gola.

18. minut - Oštar start nad Kanjasom na sredini terena, Vulić u nastavku akcije centrira za Tomanea koji nije zakačio loptu glavom kako je nameravao.

14. minut - Ben iz slobodnog udarca šutira preko zida i odlično brani Petrović!

Bibras Natho, Marko Marin Foto: MN Press

12. minut - Jeftin žuti karton za Ostojića posle duela sa Benom. Nije Marin iz toga uspeo da centrira kako treba i zapreti, ali je usledio novi prekršaj po sredini i šansa za Bena ili Marina.

8. minut - Treća prilika za Zvezdu. Ben oboren na 28, 30 metara od gola, Marin je šutirao direktno ka mreži Nikole Petrovića i pogodio živi zid.

5. minut - Uigrana akcija Marka Marina i Miloša Vulića iz prekida. Marin je po zemlji sa strane poslao pas do ivice šesnaesterca. Tamo je bio Vulić koji je šutirao iz prve, preko gola.

3. minut - Napao je i Radnički, ali lopta sa desnog boka nije mogla pored Milana Borjana do Haskića.

1. minut - Prva šansa za Zvezdu. Degenek je bio sam na desnoj strani, a Aleksa Vukanović na prvoj stativi. Defanzivac Zvezde je centrirao, bilo je to malo visoko za Vukanovića koji je udario loptu glavom, ali je poslao preko gola Radničkog.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    23. novembar 2019 | 19:31

    Svi ovi ovde kobajagi grobari koji komentarišu su ustvari imaginarne ličnosti, umišljene veličine i institucije... Žalosno je više slušati ih...

  • MilanT

    23. novembar 2019 | 17:52

    Grobari vinjak,bromazepam,vinjak,bromazepam...i za jedno 15 godina ce vam biti bolje...

  • ...

    23. novembar 2019 | 18:03

    Posto su samo na Zvezdinim vestima Franjine jugo-komunjare koristim situaciju da im cestitam trece mesto na tabeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA