≫ 

Liverpulu titula kao da je suđena, Arsenal se u 96. minutu spasao poraza od "fenjeraša"!

Redsi se opet vade iz teških situacija i pobeđuju u završnicama utakmica

  • 2
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula pobedili su Kristal Palas sa 2:1 kao gosti na Selhurst Parku i ostali čvrsto na prvom mestu Premijer lige posle 13 odigranih kola.

Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, ali je jedan momenat vrlo lako mogao da promeni sve. Krajem prvog poluvremena Džejms Tomkins je postigao gol glavom, pregledan je VAR snimak i utvrđeno je da je Džordan Aju faulirao Dejana Lovrena pre pogotka.

Tim Luke Milivojevića je tako ostao bez vođstva, a Liverpul je profitirao već u prvim minutima nastavka.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Igrao se 49. minut kada je Sadio Mane grudima primio loptu na 11 metara od gola Palasa i onda odatle šutirao i pogodio, mada se lopta odbila od obe stative pre nego je završila u mreži.

Vilfrid Zaha je u 82. minutu doneo nadu i vratio bod u džep Kristal Palasu. Sa visine penala je odlično telom fintirao Endija Robertsona, povukao loptu udesno i pogodio malu mrežu gola Liverpula za 1:1.

Samo tri minuta nakon toga, Liverpul je još jednom bio "taličan" ove sezone. Redsi su imali korner, lopta je proletela i pored Van Dajka i pored Manea, na kraju došla do "džokera" Roberta Firmina koji je sa šest metara šutirao i dao gol za 2:1.

Tim sa Enfilda posle 13 kola ima 12 pobeda i samo jedan remi, te je sa 37 bodova prvi u Engleskoj, dok je Palas na 14. mestu sa svega 15 bodova.

Britain Soccer Premier League Vardi i Perez rešili meč sa Brajtonom, Foto: Tanjug/AP

A Lester je u subotnjem meču uspeo da se pobedom popne do drugog mesta lige, bar privremeno, pošto je Brajton bio nedovoljno jak da se u oba poluvremena suprotstavi Lisicama (2:0).

Lester je poveo pogotkom Ajoze Pereza u 64. minutu na asistenciju Džejmija Vardija koji je vukao kontru i onda nesebično u sredini pronašao svog saigrača, usamljenog ispred peterca i gola Brajtona.

Vardi je potom potvrdio pobedu u 82. minutu golom sa bele tačke, pa Lester ima 29 bodova posle 13 mečeva i čeka rasplet utakmice Mančester Sitija i Čelsija (po 26 bodova pred meč).

Britain Soccer Premier League Ings i igrači Sautemptona slave gol, Foto: Tanjug/AP

Prava drama viđena je u meču Sautemptona i Arsenala pošto su Tobdžije tek u šestom minutu sudijske nadoknade stigle do boda i remija 2:2.

Sautempton je poveo golom Denija Ingsa u osmom minutu, kada je brzo izvedenim faulom uhvatio odbranu Arsenala na spavanju. Aleksander Lakazet je izjednačio u 18. minutu posle gužve u šesnaestercu rivala.

Sautempton je opet poveo u 71. minutu pošto je Kieran Tirni oborio Ingsa u svom kaznenom prostoru. Vord Praus je promašio penal, imao je sreće da mu se lopta odbije i to je bilo dovoljno za ispravku i pogodak.

I baš kada se činilo da će Sautempton pobediti, Martineli koji je ušao kao rezerva umesto Ektora Beljerina u 96. minutu dobija previše prostora na levom krilu, centrira i pronalazi Lakazeta na drugoj stativi i ovaj opet trese mrežu za konačnih 2:2.

Arsenal posle remija na Emirejtsu ima 18 bodova, što je dovoljno tek za sedmo mesto, a Sautempton je 19. sa devet bodova.

Premijer liga, 13. kolo:

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0)

(Zaha 82 - Mane 49, Firmino 85)

Brajton - Lester 0:2 (0:0)

(Peres 64, Vardi 82)

Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2)

(Antonio 73, Ogbona 90+6 - Son 36, Moura 45, Kejn 49)

Arsenal - Sautempton 2:2 (1:1)

(Lakazet 18, 90+6 - Ings 8, Vord-Praus 71)

Bornmut - Vulverhempton 1:2 (0:2)

(Kuk 58 - Mutinjo 21, Himenez 31)

Everton - Norič 0:2 (0:0)

(Kantvel 54, Srbeni 90+2)

Votford - Barnli 0:3 (0:0)

(Vud 53, Barns 82p, Tarkovski 88)

18.30 Mančester Siti - Čelsi

Nedelja:

17.30 Š. Junajted – M. Junajted

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzi

    23. novembar 2019 | 19:52

    Ma oce to,sreca na svakoj utakmici.Sto ostali nepobedjuju u zavrsnici.Liverpul je najbolja ekipa u engleskoj i to je cinjenica.

  • Ljuba

    23. novembar 2019 | 22:27

    Sta jos treba da se desi pa da ode emeri ne verujem sta rade od atsenala idioti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA