"Nebo se zatvorilo": Pitali smo Milojka Pantića za komentar meča Zvezda - Bajern, usledio je šok!

Nije Pantić oduševljen trenutnim stanjem i ne vidi ni približan sjaj stare utakmice

  • 70
Milojko Pantić, slavlje Foto: MN Press

Mnogima je prva asocijacija na Crvena zvezda - Bajern iz 1991. čuvena rečenica Milojka Pantića, "nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao". Navijači Crvene zvezde nadaju se da još jednom može doći do tog otvaranja, zato smo pitali i čuvenog komentatora da li kod njega postoje i dalje emocije prema ovom kultnom momentu.

Ipak, čini se da je Pantić i dalje veoma ogorčen na klub i navijače, a to potvrđuju i njegove reči povodom ove utakmice i mogućnosti "da se nebo ponovo otvori".

- Nebo se zatvorilo negde devedesetih, kada su Crvenu zvezdu uzeli navijači i nigde nemate to da navijači vode klub. U čoveku je usađen neki sentiment i neka nostalgija  za prošlim vremenima, uvek bih voleo da Zvezdi pobedi, ali to nije više to. To nije taj klub. I Zvezda i Partizan su propali velikani i posle pada komunizma je trebalo da bude tranzicije u fudbalu, da se prilage oni novom sistemu, kapitalističkom. Rade šta hoće, kupuju, prodaju igrače, nema priče o ozbiljnom rezultatu i uspehu - rekao je za Telegraf Milojko Pantić.

U svakom slučaju, njegova izjava ovekovečila je momenat pogotka u Beogradu za 2:2, dodatno doprinela kultu ove utakmice, sigurno jedne od najluđih u istoriji završnice Lige šampiona. Takođe, taj trenutak izabran je za jedan od devet najvažnijih koji su obeležili život u Jugoslaviji, kasnije i u Srbiji.

Video: Refik Šabanadžović: Bajern je bio za infarkt, to se pamti kao Bari!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znamo vas

    25. novembar 2019 | 16:50

    U bre milojko sto si ISTINOM uzdrmao ove sto navijau za drzavni projekat..jaucu ko sirocici kad ostanu bez najke..pa i vrapci na granama znaju da rulja sa ulice upravlja srpskim ponosom / pjluc pljuc /..i zato se sve ovo i dogadja...zalosno al istinito...najveca rak rana srpskoga sporta je zVEZDA..htjeli to priznati ili ne...sve sto ne valja dolazi iz tog nazovi kluba..strasno..a kraj zlu se ne vidi...

  • mihailovic

    25. novembar 2019 | 17:26

    Milojko Pantic legendarni sportski TV komentator moze da se voli ili nevoli ali je jedan od najboljih sportskih komentatora bivse nam stare Jugoslavije SFRJ.Bio i ostao legenda ! Sve sto je g. Milojko Pantic rekao za danasnju Crvenu Zvezdu je potpuno tacno.Sadasnja Crvena Zvezda nije ni 0,000001 % od Crvene Zvezde iz 50-60-ih generacija Rajka Mitica, 70-ih generacije Dragana Dzajica I 80-ih generacije Sinise Mihajlovica koji su stvorili ime Crvena Zvezda a tada je Crvena Zvezda igrala u jednoj od najjacih liga Evrope u staroj SFRJ Jugoslaviji a po raspadu Jugoslavije stvorene su parohije-male drzavice sa svojim sitnim traktor ligama i tu lezi srz neuspeha danasnje Crvene Zvezde tj od 1992-2019 i jos uvek. Nikad se Crvena Zvezda a ni Partizan niti Hajduk Split ,Dinamo Zagreb,Sarajevo,Zeljeznicar,Velez,Vardar,Radnicki Nis,Vojvodina ,OFK Beograd,Borac, Banjaluka nikad se ti klubovi nece izdici iz pepela posle raspada SFRJ i njene 1 i 2 lige. Dok god se nestvori zajednicka liga od bivsih Jugoslovenskih republika bice kvalitet fudbala nula a stadion poluprazni ili gotovo prazni....Crvena Zvezda nema danas takmicenje ni nalik kada je igrala u SFRJ a ni igrace a ni trenera koji bi bili uspesni u Evropi nego se samo bore da uzmu neku kintu od UEFA a za buducnost Crvene Zvezde ih zabole ona stvar.Jos jednom sav respekt Milojku Panticu rekao je samo istinu ma koliko bila bolna !Dansnja Crvena Zvezda je bokserska vreca za Evropske jace timove da naprave nad Zvezdom dobru gol razliku.

  • Darko007

    25. novembar 2019 | 14:34

    Realno je tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA