≫ 

Salihamidžić za Telegraf: Bajern protiv Zvezde želi da uradi ono što niko od Nemaca nije u istoriji!

Direktor Bavaraca za naš portal govorio o tom imperativu pobede koji Bajern ima, iako su obezbedili prolaz dalje

  • 19
Hasan Salihamidžić Foto: MN PRess

Kao i vezista Leon Gorecka i trener Hans Flik, tako je i sportski direktor Bajerna iz Minhena Hasan Salihamidžić pohvalno govorio o navijačima Crvene zvezde i atmosferi koju Delije prave.

U razgovoru za Telegraf, tokom treninga nemačkog tima na Marakani, Salihamidžić je priznao da od 1992. godine nije bio u Begradu, da je lep osećaj što je ponovo ovde, a onda se dotakao atmosfere koja očekuje njegov tim u utorak veče.

Podsetimo, Zvezda od 21 čas protiv Bajerna igra meč 5. kola Lige šampiona (RTS 1, Arena Sport 1).

- Zbog atmosfere i emocija koje dolaze sa tribina, ovo će biti jedna drugačija utakmica za nas. Navijači će pokušati da budu 12. igrač Zvezde. Biće teško, ali iza nas je dobra forma koju želimo da potvrdimo - rekao je Salihamidžić za naš portal.

Otkrio je prvi operativac kluba i zbog čega Bajern ima imperativ pobede na Marakani, uprkos tome što su obezbedili plasman u osminu finala.

Mi u ove dve utakmice želimo da ostvarimo ono što nijedna nemačka ekipa nije uradila u istoriji, a to je da se pobede sve utakmice u grupi. I to je jedan naš cilj. Forma nam je odlična i pokušaćemo to da uradimo.

Pohvalio je Salihamidžić i treću uzastopnu sezonu Zvezde i grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

- To je stvarno dobro za Zvezdu. Odlično je to što su uradili. Iako u LŠ nisu uspeli da imaju neke dobre rezultate, trenutno su na trećem mestu i u sledeće dve utakmice mogu da se kvalifikuju za evropsko proleće. Sve je otvoreno, videćemo šta će se desiti protiv nas.

Hasan Salihamidžić Mnogi su na Marakani u ponedeljak želeli selfi sa popularnim Bracom Foto: MN Press

Na pitanje da li je igračima Bajerna neko pričao o atmosferi i onoj čuvenoj utakmici iz 1991. godine, Salihamidžić je rekao:

- Normalno je da se igrači ne sećaju te 1991. godine, čuli su priče. Mi smo im već rekli kakva je ovde atmosfera i kakva je publika. Pripremljeni smo na to.

Interesovalo nas je i šta Salihamidžić, kao sportski radnik sa ovog podneblja, misli o eventualnoj regionalnoj ligi, ali smo dobili nepotpun odgovor.

- Uvek je dobro kada u ligi imaš puno dobrih klubova. Zvezda ove godine igra najbolji fudbal u svojoj ligi i već ima određenu prednost nad drugoplasiranim. Mislim da Zvezda trenutno dominira. Što se tiče Balkana, teško je reći o je najbolji. I Dinamo ima sjajnu ekipu, igra fantastično i te dva tima u ovom momentu dominiraju - rekao je Salihamidžić pre nego što je vreme za razgovor isteklo.

Video: Refik Šabanadžović: Bajern je bio za infarkt, to se pamti jače od Barija!

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXL

    26. novembar 2019 | 09:26

    0:5 lagano.

  • Xy

    26. novembar 2019 | 11:20

    Citam komentare i pitam se da li je ovo normalno. Ljudi nocas i sutra i uvjek kad CZ i Partizan igraju protiv nekog stranog tima to igra Srbija protiv nekog. Ujedinite se, dajte podrsku tim momcima, pokazite zajednistvo a ne ovako.

  • Slobo

    26. novembar 2019 | 08:27

    Realno Dinamo je trenutno jaci od Zvezde i odrao bi nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA