Marin "se otvorio" Nemcima: Kako mu je Albanac sa Kosova spasio karijeru i zašto neće u Bundesligu?

Kapiten Zvezde dao je intervju u kojem se osvrnuo na neke važne detalje tokom svoje karijere

  • 7
Marko Marin Foto: Marko Jovanović

Marko Marin je centralna ličnost Zvezde kada su u pitanju nemački mediji pred meč između crvneo-belih i Bajerna (21.00, Arena sport 1, RTS 1).

Bivši reprezentativac Nemačke, koji je tokom karijere nosio i dresove bundesligaša - Borusije Menhengladbah i Verdera iz Bremena, upitan je od strane novinara tokom intervjua za Goal i Spox da li je postojala opcija za njegov povratak u Bundesligu.

- Bilo je uvek pitanja za mog agenta, ali lično, nisam ni sa kim pričao od klubova iz Bundeslige. Povratak nikada nije bio blizu - rekao je Marin.

Usledilo je pitanje koliko je Besnik Hasi bio zaslužan za njegovu karijeru. Albanac poreklom sa Kosova, koji je rođen u Đakovici, trenirao je Marina u Anderlehtu, a potom i u Olimpijakosu, a kapiten Zvezde ima samo reči hvale za njega.

Marko Marin Besnik Hasi i Marko Marin tokom meča Olimpijakos - Partizan; Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

- Veoma je važan za mene. On je i razlog zašto sam prešao u Anderleht iz Fiorentine. U Firenci sam igrao samo četiri utakmice u Ligi Evrope. Želeo sam da igram više, ali nisam želeo da priznam da nisam u formi. Nisam imao strpljenja. Besnik Hasi me je doveo tada u Anderleht. Od početka sam imao sjajnu vezu s njim.

Jednu odluku Besnika Hasija ne zaboravlja.

- Povredio sam se u finalu Kupa. Posle toga, imali smo i dalje plej-of za titulu. On mi je rekao: "Kada se oporaviš, igraćeš kod mene istog momenta. Ali, mislim da je bolje ako ne igrap poslednje tri utakmice. Dolazi letnja pauza i možeš da uđeš u pripreme bez bola. To je mnogo važnije za tebe". Pomogao mi je mnogo s tim. Ko zna šta bi se desilo da sam se vratio prerano i da sam doživeo novu povredu - opisao je Marin, koji je kasnje sarađivao sa Hasijem i u Olimpijakosu, gde ga je doveo nakon loše epizode u Trabzonu.

Totenham, Crvena zvezda Marko Marin ističe da je važno za Zvezdu da igra Evropu; Foto: Tanjug/AP

Marin je u intervjuu opisao da mu je u Zvezdi sjajno i da želi da igra tu još neko vreme na dobrom nivou.

- Još sam mlad. Nekoliko godina na dobrom nivou je još ovde. Ovde se osećam dobro. Poslednje dve godine su bile najuspešnije za Zvezdu od osvajanja Evrope 1991. godine. Važno je za klub da igra Evropu. Zbog toga želimo da se plasiramo bar kao treći za nokaut fazu Lige Evrope - zaključio je Marin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tttttt

    26. novembar 2019 | 14:25

    A ko je njega uopste zvao u Bundesligu?

  • Knez

    26. novembar 2019 | 14:26

    Jao pa kako to tako mlad nece u bundesligu🤣

  • Kizza

    26. novembar 2019 | 19:11

    Posle utakmice sve Zvezdine fudbalere bole noge, a Marina boli glava.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA