≫ 

Neki igrači igraju za pare a ne srcem, ne zaslužujemo Ligu šampiona: Borjan surovo iskren o debaklu

Oštre reči čuvara mreže srpskog šampiona!

  • 55

Golman Crvene zvezde Milan Borjan slomljen je emotivno posle novog debakla svog kluba u Ligi šampiona od Bajern Minhena i otvoreno je rekao da su crveno-beli preslabi za ovo takmičenje.

Bajern je u Beogradu slavio sa 6:0 i naneo Zvezdi najteži evropski poraz u njenoj istoriji i samo se nadovezao na teške debakle od Totenhema u dva meča: 5:0 u Londonu, pa onda i 4:0 na Marakani.

Slaba je uteha u čitavoj situaciji i pobeda nad Olimpijakosom u Beogradu, mada bi upravo ona mogla da donese Zvezdi evropsko proleće u Ligi Evrope.

- Ništa, realno treba da se pogledamo u oči, mnogo je teško pričati, treba da se pogledamo u oči i da vidimo da mi nismo za ovo takmičenje. Da budemo realni. Da budemo realni, nedopustivo je da svaku utakmicu primimo mnogo golova, a mnogo slabo igramo. Ono što stručni štab traži to ne uradimo na terenu i sve kroz naše greške primamo golove i svaku utakmicu završimo sa po četiri, pet golova. Za mene je mnogo teško. Ne mogu da pričam za ostale, ali meni je lično mnogo teško i žao mi je što sav ovaj narod koji dođe da nas podrži ne zaslužuje ovakve rezultate, zaslužuje mnogo više. I šta ćemo, ide život dalje - rekao je Borjan posle meča.

Čuvar mreže srpskog prvaka se potom izvinio navijačima za novi neuspeh.

- Mnogo mi je teško, jer na ovakvim utakmicama treba da uživaš, da igraš za grb, ne igraš ovde za pare. Ovde igraš za grb i ove ljude koji dođu na stadion. Mnogo je teško, treba da analiziramo sve, kažemo jedni drugima šta mislimo i vidimo kako da se vratimo na staze uspeha. Zvezda ovo ne zaslužuje. Iskreno. Ne zaslužuje, ja se prvi izvinjavam navijačima zbog ubedljivih poraza - dodao je Zvezdin golman.

Obećao je i da će sada njegov klub dati sve od sebe kako bi opstao u Evropi. Zvezdi je za to sredinom decembra potreban makar bod u Atini.

- Daćemo sve od sebe u Grčkoj da obezbedimo proleće u LE i vratimo osmehe i sreću i ljudima veru u nas, da smo mi ona prava Zvezda - rekao je Borjan.

Nije hteo da izdvaja nekog posebno, objasnivši da su svi zajedno izgubili, a ne samo jedan fudbaler. Odgovorio je i na pitanje zbog čega Zvezda deluje kao da dođe na strelište svaki put kad igra protiv jače ekipe.

- Iskreno ne znam šta da kažem. Dosta igrača je pre dve godine ovde bilo koji su igrali srcem, koji nisu igrali za pare i ne znam ja šta. Kad igraš srcem onda mnogo više daš, veću želju imaš i više doprinosiš. Ima dosta igrača koji ne znaju šta je Crvena zvezda, ali sve je to fudbal. Da budemo realni, da se pogledamo u oči, stvarno momci su vanzemaljci. Iz nedelje u nedelju, svaka tri, četiri dana igraju vrhunske utakmice pred mnogo ljudi i to. Kod nas imamo igrače koje možda pred ovolikom publikom uhvati i strah i protiv ovakvih fudbalera. Ali sve je to život i lekcija, treba da izađemo iz svega jači i da sa Olimpijakosom probamo da napravimo rezultat i igramo proleće u Evropi - zaključio je Borjan.

Video: Nismo mogli da dišemo, Bajern već dve nedelje igra neki drugi fudbal: Marin iskren posle debakla!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    27. novembar 2019 | 08:50

    Ako kupuješ stranca kupi ga za veće pare I da vredi. Garsija, Kanjas, LaPara samo zauzimaju mesto nekom našem igraču iz omladinskog pogona koji bi pružili više I igrali srcem. Prema tome raskinuti ugovor sa pomenutom trojicom već u zimskom roku, ubaciti neke naše I obavezno kupiti komplet vezni red, jer se videlo juče da nemamo organizaciju igre. Nije to od juče, vidi se to u prvenstvu, samo je liga slaba pa se to provlači,a čim neko odigra presing mi ne možemo 3 puta da Izmenimo pasove. Nemamo šta da tražimo I protiv Olimpijakosa.

  • Coa

    27. novembar 2019 | 00:35

    Ne zasluzujete vi burazeru ni ovo nase prvenstvo...

  • BeoGard

    27. novembar 2019 | 00:33

    Realno koliko mi svi voleli ili ne voleli Zvezdu,Bajern je masinerija za nase klubove.Nema tu bilo kakve diskusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA