≫ 

Suma će biti na svojoj poziciji, igraćemo svoju napadačku igru: Milošević o gostovanju AZ Alkmaru

- Ovo će biti najvažniji meč od kako sam ja u Partizanu - ističe trener crno-belih

  • 4
Savo Milošević FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Savo Milošević je pred gostovanje AZ Alkmaru rekao da je tim imao vremena da se pripremi za najbitniju utakmcu od kako je on u Partizanu. Crno-beli bi pobedom došli na korak od toga da prezime u Evropi, ali trener crno-belih je svestan da to neće biti lako protiv ekipe koja je u neverovatnoj formi u poslednje vreme.

- Nadam se da smo spremni, imali smo vremena da se odmorimo, igrali smo u petak protiv Javora, ovo je jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica od kako sam ja u Partizanu. Igramo protiv ozbiljne ekipe, mislim da do naše utakmice u Beogradu ni javnost i naši navijači i mediji, a ni mi sami nismo bili svesni koja je snaga AZ Alkmara.

- Videli ste poslednjih nekoliko meseci nijihove rezultate, tako da će biti izuzetno teško, ali je i moguće, bez obzira na kvalitet AZ Akmara, mislim da ćemo imati naše šanse, bez obzira na to što igramo na strani, ukoliko budemo koncentrisani i ako budemo istrčali dobru utakmicu. Detalji će odlučivati, videćemo da li će oni biti na našoj strani - rekao je Savo Milošević novinarima na aerodromu Nikola Tesla pred let za Holandiju.

PARTIZAN Prvi meč Partizana i AZ-a završen je sa 2:2; Foto: MN Press

On ističe da se njegovi puleni ne plaše rezultata koje ima AZ, ali da zbog njih moraju da imaju respekt prema trenutno drugoplasiranom timu holandske lige.

- Ni ja ni moji momci se ne plaše bilo koga, nismo se uplašili ni Mančestera. Moramo da imamo respekt zbog rezultata koje ima AZ Alkmar, jer to pokazuje da ukoliko se malo opustimo, da ćemo imati veliki problem. Biće neophodno da 90 minuta imamo dobru koncentraciju ukoliko želimo dobar rezultat.

Ističe da je ovo utakmica koja ima specifičnu težinu, da nije sudbinski bitna kao ona protiv Moldea iz finansijskog aspekta, ali da može da pomogne crno-belima da porastu kao tim.

- Igranje u Partzanu uvek podrazumeva pritisak. Ova utakmica nije sudbinski toliko bitna, kao ona protiv Moldea, koja se više odnosila na finansijski uspeh. Ova sada ima drugu specifičnu težinu, jer može da nam donese prolaz dalje, to opet znači da ima finansijski efekat, ali je jako bitna stvar da nastavimo da rastemo kao tim, a da bismo nastavili, neophodno je da se takmičimo protiv ozbiljnih ekipa da bismo mogli da podižemo nivo igre, tako da je ovo možda najvažnija od kako sam ja u Partizanu.

Savo Milošević ističe da će Partizan i protiv AZ-a igrati svoju igru.

Savo Milošević Poštuje protivnika, ali veruje u svoj tim; Foto: Marko Jovanović

- Partizan će igrati svoju igru u velikoj meri. Portiv ovog protivnika smo već igrali i uvek nam je lakše da analiziramo ekipe sa kojima smo se susretali na terenu, probaćemo da napravimo određene korekcije u odnosu na tu utakmicu, za koje mislim da su neophodne, ali suštinski nećemo ništa menjati u odnosu na ono kako igra Partizan i u našoj ligi i u Ligi Evrope.

Na pitanje da li je analiza meča iz Beograda rađena i za deo igre kada je AZ igrao sa igračem manje kratko je odgovorio.

- Nismo uopšte analizirali onih poslednjih sat vremena.

Suma je u poslednjih nekoliko evropskih mečeva menjao pozicije, ali trener Partizana nema dilemu kada je u pitanju meč protiv AZ-a.

Savo Milošević, Sejduba Suma Sejduba Suma dobija instrukcije Sava Miloševića; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Sutra će biti na svojoj.

Činjenica da se igra na veštačkoj travi neće poremetiti crno-bele, jer su igrači naviknuti da igraju na takvoj podlozi.

- Jesmo, pričali smo već o tome, jeste malo drugačiji fudbal, ali ovim igračima to ne predstavlja problem, većina se susreće sa tim. Većina naših klinaca igra utakmice na veštačkoj podlozi, dok u moje vreme nije bilo mnogo takvih terena, tako da je danas mnogo lakše da se naviknete na ovakvu podlogu - zaključio je Savo Milošević.

Video: Savo Milošević o gostovanju AZ Alkmaru

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija sever

    27. novembar 2019 | 10:38

    Svaka cast samo igrajte napadacki i borite se za svoj grb za razliku od onog Stanojevica i njegovoh splavara, cast Borjanu.

  • R R

    27. novembar 2019 | 13:21

    Kako god bude Partizan igra moderan napadacki fudbal i u Evropi bar ne bruka svoje ime ginisovim porazima. Napred Crno - Beli .

  • Miki

    27. novembar 2019 | 18:34

    Kupite fejsala mulića!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA