≫ 

Liverpulu visi plasman u 1/8 finala, Barsa prošla dalje, Inter pobedom ostao u igri!

Novi mečevi najjačeg takmičenja Evrope donoeli su nova uzbuđenja i neizvesnosti

  • 17
FK Liverpul - Napoli Foto: AP/Tanjug

Fudbalska liga šampiona nastavljena je u sredu preostalim mečevima 5. kola. Najzanimljivije je bilo u Liverpulu gde su "Redsi" igrali nerešeno sa Napolijem 1:1 i tako zakoplikovali sebi situaciju.

Liverpul sada mora u poslednjem kolu da pobedi Salcburg, koji je razbio Genk na gostovanju sa 1:3. Redsima odgovara  i nerešeno, ako žele dalje. Ali, pita se i Napoli koji dočekuje Genk.

Engleski klub u grupi E ima 10, Napoli 9 bodova, Salcburg ima 7. i poslednje kolo će odlučiti ko ide u 1/8 finala, a u krugu tri ekipe najbolji su Italijani, ako se desi da Napoli odigra nerešeno, a Salcburg pobedi Liverpul.

Grupa E

Liverpul - Napoli 1:1

(Lovren 65 -- Mertens 19)

Genk - Red Bul Salcburg 1:3

(Samata 85 -- Daka 43, Minamino 45, Hi-Čan 69, Haland 87)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Barselona je prošla dalje u osminu finala pobedom nad Borusijom Dortmund 3:1.

Barselona je u 22. minutu utakmice došla do gola kada je Luis Suarez pogodio, međutim posle gledanja VAR-a gol je poništen zbog ofsajda. Prilično je Suarez bio ljut i razočaran. Već u sledećoj akciji Dortmund je dobro napao, ali je Šulc jalovo šutirao. Bila je to odlična šansa za Dortmund.

Ipak, ono što je Suarez propustio nadoknadio je samo sedam minuta kasnije. Lionel Mesi je poslao dodavanje u svom stilu, sakrio je loptu od defanzivaca Borusije, nju je dobio Suarez i njemu je preostao samo lakši deo posla, da zatrese mrežu. Ovoga puta gol nije poništen, pa je Barsa došla u prednost. I skinula veliki teret sa leđa.

Barselona Foto: AP/Tanjug

Inter je pobedom od 1:3 na gostovanju u Pragu ostao u igri za osminu finala. Prvi gol Nerazuri su postigli najviše zahvaljujući Romeluu Lukakuu koji se sjajno snašao, primirio loptu, proigrao Lautara Martineza, a ovaj nije praštao.

Inter je čak došao do prednosti od 2:0, međutim posle gledanja VAR-a odlučeno je da se taj gol poništi, a da se na drugoj strani svira penal iz kog je Slavija došla do izjednačenje od 1:1. Vodila se velika borba sve do 81. minuta kada je Lukako doneo nadu, da bi Martinez u 88. zaslužio da postigne pobedonosni gol.

Grupa F

Barselona - Dortmund 3:1

(Suares 29, Mesi 33, Grizman 67 -- Sančo 77)

Slavija Prag - Inter Milan 1:3

(Souček 37p -- Martines 19, 88; Lukaku 81)

Standings provided by Sofascore LiveScore

U poslednjem kolu Barselona gostuje Interu bez nekog velikog takmičarskog značaja po Katalonce, dok Dortmund čeka Slaviju iz Praga. Biće uzbudljivo... Inter i Borusija imaju sada po sedam osvojenih bodova.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić sa Ajaksom gostovao je  Lilu izabeležio pobedu 0:2 što je bilo važno u borbi za prva dva mesta. "Kopljanici" su prvi u Grupi H i imaju 10 bodova, dva više od Valensije i Čelsija.

U poslednjem kolu će na domaćem terenu protiv Valensije biće im potreban bod za siguran prolaz dalje, a možda ni to ukoliko Čelsi "kiksne" protiv Lila.

Grupa H

Valensija - Čelsi 2:2

(Soler 39, Vas 82 - Kovačić 41, Pulišić 53)

Lil - Ajaks 0:2

(Zijeh 2, Promes 59)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Lajpcig  Benfika Foto: AP/Tanjug

Grupa G

Zenit - Olimpik 2:0

(Dzjuba 42, Ozdoev 84)

Lajpcig - Benfika 2:2

(Forsberg 90p, 96 -- Pici 20, Vinisijus)

Standings provided by Sofascore LiveScore

TOK MEČEVA

II POLUVREME:

90.MIN: KRAJ

88. MIN: Slavija - Inter 1:3  Možda i najbolji tandem Evrope Lukaku i Martinez ponovo je zasijao i doneo pobednički gol Milanezima. Strelac Martinez na asistenciju Lukakua.

81. MIN: Slavija - Inter 1:2 Lukaku donosi prednost Milanezima u finišu meča.

77. MIN: Lil - Ajaks poništen gol holandskog tima strelac je Zijeh, ali je sudija Feliks Brih poništio pogodak posle odluke iz VAR sobe.

76. MIN: Barselona - Borusija 3:1:  Dortmund je postigao gol i smanjio rezutat protiv Barselone na 3:1 pogotkom Sanča.

FK Barselona Foto: AP/Tanjug

69. MIN: Genk - Salcburg 0:3 Totalna dominacija austrijskog tima u Belgiji i ubedljivo vođstvo i verovatno pobeda sa kojom imaju nadu da se mogu plasirati u drugu fazu.

67.MIN: Barselona - Borusija 3:0 Lionel Mesi nastavlja da dominira, nova asistencija za Grizmana koji donosi ubedljivo vođstvo.

65.MIN: Liverpul - Napoli 1:1 GOOOOL Dejan Lovren hrvatski reprezentativac doneo je izjednačenje svom timu posle kornera. Lovren je bio najviši u skoku i glavom je plasirao u nebranjeni deo mreže.

59. MIN: Lajpcig - Benfika 0:2 GOOOOOL Portugalski tim preko Vinicijusa vode ubedljivo u Nemačkoj

48. MIN: Počelo je drugo poluvreme na svim mečevima, za sada nema promene rezultata. Najzanimljivije je u Liverpulu gde domaći muku muče da izjednače protiv Napolija.

Jirgen Klop Foto: AP/Tanjug

I POLUVREME

45+ MIN: Genk - Red Bul Salcburg 0:2 GOOOOL Austrijanci daju dva gola zha samo dva minuta i ubedljivo vode u Belgiji. Prvi gol u 43. dao je Daka, a drugi Minamino u 45.

45. MIN: Liverpul - Napoli: Velika borba u Liverpulu, Redsi napadaju iz sve snage, imali su nekoliko šansi, ali se Napoli odbranio

33. MIN: Barselona - Borusija 2:0 GOOOOL Leo Mesi daje gol na svoj jubilej posle asistencije Suareza. Ovo je Argentincu gol protiv 34. protivnika u LŠ. Barselona je presekla napad Dortmunda na pola i onda iz nekoliko dodavanja stigla pred gol i pogodila.

29. MIN: Barselona - Borusija 1:0 GOOOL Katalonci su probili nemačku dobranu i poveli na Kamp Nou. Mesi je odlično probio i dodao do Suareza koji je lagano smestio loptu u mrežu

22. MIN: Liverpul - Napoli 0:1 GOOOL Dries Martens je prodro u sam šesnaesterac i uspeo da poentira, ali je sudija ipak gledao VAR zbog spornog faula Mertensa nad vand Dajkom.

20. MIN: Slavija Prag - Inter 0:1 GOOOOL  Klub iz Milana poveo je preko Martineza kome je dodao Lukaku. 

12. MIN Barselona - Borusija: Odlična šansa za Usmana Dembelea, ali je golman Dortmunda bio na nivou zadatka.

10. MIN: Barselona - Borusija: Mesi igra svoj 700. meč u Ligi šampiona i propustio je šansu da ponetira iz slobodnog udarca sa 21. metra.

10. MIN: Liverpul - Napoli  Velika borba dva rivala, Napoli krenuo ofanzivno sa visokim presingom, i imao je nekoliko dobrih prilika.

2. MIN: Lil - Ajaks 0:1 GOOOL Hakim Zijeh je pogodio za vođstvo holandskog tima, a asistent je Dušan Tadić.

Video: Manuel Nojer poklonio dres Zvezdinom dečaku koji skuplja lopte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    27. novembar 2019 | 22:03

    Jos uvek vam cudno sto gubimo od bayerna? Gledaj bre koji su to igraci po evropi brate. Najbolje od svega sto najverovatnije igramo ligu evrope na prolece dok grobari nemaju ni teoretske sanse. Toliko brate. Budite realniji i bice vam zivot mnogo lepsi.🍻🍻🍻🍻🍻

  • dragan garagan

    27. novembar 2019 | 20:59

    Zvezda obara rekorde

  • Blok

    27. novembar 2019 | 21:14

    Tadija bradrs.... Kakav plejer, maestro.....blok 64 je uz tebe i to jako!!!! Samo vezi, a mi navijamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA