≫ 

"Umri, Cigane!" Osvanula još jedna morbidna pretnja za Ibrahimovića, ispisana je na srpskom!

Nova poruka upućena je švedskom asu nakon što mu je vandalizovana bista i išarana vrata njegove kuće u Stokholmu

  • 2
ibrahimović grafit Foto: youtube/Webbfilm.se

Od trenutka kada je Zlatan Ibrahimović postao manjinski vlasnik Fudbalskog kuba Hamarbi iz Stokholma, ne prestaju udari na njega od strane navijača Malmea, njegovog matičnog kluba.

Malmeovi huligani su već izveli nekoliko upozoravajućih napada na skoro otkrivenu bistu švedskog fudbalera koja je nedavno otkrivena ispred stadiona u Malmeu, ispred koje je sada osvanula i poruka za Zlatana.

Pod velom noći nepoznati počinioci belim sprejom velikim slovima ispisali su "Cigani dö", pošto trenutno ne mogu da priđu statui koja je zaštićena ogradom.

U pitanju je rasistička poruka Ibrahimoviću kombinacijom jezika njegovih roditelja (majka mu je Hrvatica, otac Musliman) i švedskog, a znači "umri Cigane".

Bio je ovo još jedan grubi napad na Zlatana Ibrahimovića nakon što je na njegov spomenik, dva dana pre toga, stavljena daska od WC školje, kao i kesa, a kip zapaljen. Takođe, zabeležen je i "napad sprejem" na kuću Ibrahimovića u Stokholmu gde su mu na vratima ispislai "Juda", dok je pločica s imenom fudbalera polivena sonom kiselinom.

Sve ove akcije protiv Zlatana pripisuju se, rekosmo, navijačima Malmea, koji su ogorčeni što je najslavniji sin tog grada i kluba kupio 25 posto vlasničkog udela velikog rivala Hamarbija. To što Ibra postaje suvlasnik omraženog suparnika razbesnelo je ultrase kluba u kojem se Zlatan probio i gde je počela legenda o njemu.

Pogledajte i kako se Ibrahimović nedavno pohvalio početkom saradnje sa Hamarbijem.

 
 
 
View this post on Instagram
@hammarbyfotbollA post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    29. novembar 2019 | 11:42

    Ili na Hrvatskom, ili Bosanskom, ili Crnogorskom, oni svi kazu da imaju svoj jezik tako da nije sigurno da je na Srpskom.

  • Drasko

    29. novembar 2019 | 11:33

    Pa nije to Srbija i B i H da ako imas pare mozes da radis sta hoces, uskoro ces morati hteo ili nazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA