Da li su ove skrivene poruke znak da Milojević "diže sidro" iz Zvezde već na zimu?

Trener Zvezde ne deluje više kao neko ko ima entuzijazma i volje da nastavi istim žarom posao na Marakani

  • 78
vladan milojević Foto: Telegraf

Vladan Milojević je bez sumnje najuspešniji trener u modernoj istoriji Crvene zvezde, ako ne i najuspešniji, jer ono što je on uradio za poslednje dve i po godine i sa kakvim timom, ostaće zlatnim slovima upisano na Marakani.

Milojeviću će navijači večno biti zahvalni za dve uzastopne titule prvaka, tri uzastopna ulaska u Evropu, najpre u Ligu Evrope - prvi put posle 10 godina, zatim i evropsko proleće posle 25 godina, a onda i dva uzastopna učešća u Ligi šampiona, a posebno pobedu nad Liverpulom prošle godine, kao i nad Olimpijakosom ove.

Međutim, ubedljivi porazi od Totenhema i Bajerna u poslednjih mesec dana potpuno su razorili samopouzdanje Zvezde, bili su varnica koja je zapalila bure baruta u svlačionici, gde je očigledno nešto tinjalo poslednjih meseci, a takođe su i poljuljali je kod nekih i veru u Milojevića, uprkos svemu što je uradio u poslednje dve godine.

I sam Milojevićev govor tela na konferenciji pred Voždovac nije nešto što ohrabruje navijače. Delovao je smrknuto, neraspoloženo, kao čovek kome su sve lađe potonule.

Nemam problem da odem kada god mi se bude reklo

Na samoj konferenciji se dotakao i svog statusa, nakon pitanja Telegrafa da li oseća pritisak i kritiku javnosti, povodom izjave Mitra Mrkele na zvaničnom sajtu kluba, da javnost ne treba da napada Milojevića i da zaboravi šta je sve uradio za Zvezdu.

Milojević je tu rekao da nema problem da ode kada god mu se bude reklo, a da li je to bila poruka za upravu nakon oglašavanja Mrkele, ostaje nam da nagađamo i da čekamo kraj polusezone i vidimo rasplet događaja i da li će on ostati na klupi Zvezde.

- Ja vam kažem sada - jako sam ponosan što sam došao u Crvenu zvezdu. Ja sam ovde došao i mogu da odem kada god mi se bude reklo. Nemam taj problem, nikakav. Šta uprava bude rekla, ja sam tu. Ja uvek njihovu podršku imam, hvala im na tome, nisam neko ko se kiti, niti ću se ikada u životu kititi bilo kakvim uspehom. Mnogo sam ponosan i drago mi je što, kako god da bude i šta god da bude, možda će to biti sutra, možda će da bude za dva dana, mesec dana, godinu dana ili za pet godina, mogu da kažem svima, zvezdaškoj javnosti i upravi kluba da mi je drago što sam postao deo istorije. Srce puno od prve pobede koju sam imao kao trener Zvezde protiv Florijane.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

- Sve ovo ostalo, ja sam u službi Crvene zvezde. Ne čitam komentare, ne interesuju me komentari uopšte,  ne može da me komentariše neko ko me ne poznaje, ja nisam iz te priče uopšte. Ovo ostalo, ja ću nastaviti da radim svoj posao, uprava je tu, javno mnjenje i navijači su tu, oni će da iskažu, ja nemam nikakav problem. O tome uopšte ne treba da se priča, da mi postavljate pitanje da li ću da dam ostavku. Ja sam ovde došao da dam svoj maksimum, ako sam kriv, kriv sam, idemo dalje. "Tući će te Đura", šta da radimo, tako je jednostavno. Fudbal je takav sport, najteže je nama i igračima. Ajde pričaćemo o tome, da ne ispadne da ne želim da pričam o tome. Onaj dan kada je završena utakmica, okrećemo se daje, to je sport.

Gde se izgubila strast?

Vladan Milojević Vladan Milojević pored klupe Zvezde; Foto: AP/Tanjug

Milojević se na konferenciji dotakao još jedne bitne stvari koja je za posebnu analizu. Sam je svestan da se izgubila strast kod igrača i da je to ono što najviše zamera svojim pulenima.

O tome se naširoko priča već poslednjih nekoliko meseci, a mnogi smatraju da je došlo do određene vrste zasićenja i u stručnom štabu i kod igrača, ali i kod navijača, jer su tribine na domaćim utakmicama sve praznije.

- Apsolutno se slažem da nam fali strast. Ne treba previše respektovati protivnika. Fudbal se igra iz strasti, danas ne morate da budete toliko tehnički superiorni, ali morate da imate strast. Ta neka energija koju treba da prenosimo dalje, mi je ne prenosimo na publiku i na javnost. Ali ne mogu da kažem kako ćemo mi to da promenimo, igramo protiv jako ozbiljnih ekipa. Posle 30 i kusur godina gde se nismo plasirali, za nas je ovo možda došlo tako da je i pritisak kod samih igrača takav da sami treba da ga nose. Istu strast treba da imaš i na prijateljskoj utakmici, u evropskoj, domaćoj, na treningu. nemamo tu strast, potrebna nam je, moramo da je vratimo.

Ne želi da priča o planovima u budućnosti

Milojević je na konferenciji pričao da postoji problem sa strancima, ali nije želeo da bilo kakve planove iznosi kada je u pitanju dalji plan za zimu kao i rezovi u igračkom kadru.

- Javna je tajna, nije nikakva tajna, nemam šta da krijem, mi smo sami rekli da imamo problem sa strancima. Sami znate da nekada kada pravite stastav gledate da ukomponujete sve. Ono što je najbitnije sada jeste da do završetka prvenstva pokušamo da uradimo sve što je do nas, da izguramo na najbolji mogući način, a kada je pauza, sešćemo, analiziraćemo i videćemo šta ćemo i kako ćemo dalje.

Očigledno je želja Milojevića da do kraja prvenstva Zvezda na najbolji mogući način završi polusezonu. Da svom klubu ostavi najbolju moguću poziciju, a da nakon pauze o svemu otvoreno porazgovara sa čelnicima kluba. Ne bismo bili iznenađeni da u tim razgovorima bude doneta odluka da napusti klub.

Tako bi Zvezdu ostavio svom nasledniku u dobroj situaciji, sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na Partizan u prvenstvu, a u zavisnosti od ishoda meča protiv Olimpijakosa, možda i u evropskom proleću, uz mogućnost da prođe pripreme da se dovoljno upozna sa kvalitetom ekipe, obavi prelazni rok u skladu sa razmišljanjima i da se igrači prilagode na novi sistem rada.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    29. novembar 2019 | 17:50

    Nemam ni ja problem da vas vise nikad ne gledam. Dosta je bilo blamaza i debakla, stvarno dosta. Sto je mnogo mnogo je druze, pa nismo mi neka Uzbekistanska treca liga da nas puni ko kako stigne. Ako ti je ekipa uplasena, ako ne umes da ih motivises, ako ne mozete fizicki da ih spremite za celu utakmicu, ako 80+ minuta ne uspevaju da sutnu na gol, ako ti igraci ne kapiraju sta je ofsajd zamka, ako ne mogu da spoje tri precizna dodavanja na svojoj polovini, onda koja je uloga tebe kao trenera? Kapiram lova je super i tesko je to odbiti, ali ima li neko neku odgovornost, moral, obraz? Izgledaj da vam vise paznje odlazi na glupe izjave i prazna saopstenja nego na fudbal. A izgovore i opravdanja, to ste doktorirali. Odlicno vam ide.

  • Nemke

    29. novembar 2019 | 19:18

    Milojevića poštujem jer nam je čovek vezao 2 plasmana u LŠ, to nije mala stvar. Ako ima neko ko će bolje raditi, neko ko će motivisati ove panjeve da izbore osminu finala LŠ, onda nek dođe na mesto trenera. Nemam ja toliko prigovora na trenera nego na igrače koji se ne zalažu. Najlakši izgovor, pa oni su mnogo bogatiji klub. Čekaj, Zvezda je igrala protiv AC Milana 2006. AC Milan je te sezone osvojio LŠ. Pirlo, Inzagi, Kaka...Zamislite koliko je bogatiji bio AC Milan od Zvezde tada, pa je eliminisao Zvezdu nekim minimalnim rezultatom. 2007. godine Zvezda protiv mnogo bogatijeg Bajerna nesrećno gubi 3:2 zbog golmana Ranđelovića koji je branio na nivou seoske lige. E to je poenta. Nema zalaganja, borbe, truda. 0:6 na svom terenu, ej bre. Ovi su mogli bez golmana da dođu lagano. Sramota. Zato kažem, najviše krivim kilave igrače, najmanje Milojevića.

  • Geras

    29. novembar 2019 | 16:32

    Šta ima da krivite milojevića....odveo nas covek dva puta za redom u evropu... Krivi su igrači.... I kriv je kondicioni trener zvezde... Sto nemaju snage za 10 minuta.... Umiru na terenu... Sta to milojević može da sredi.... Pa ne moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA