≫ 

Klub maltretira igrače, mi smo tu da ih zaštitimo: FIFPro brani Maksimovića i ekipu od gneva gazde

Spoljni faktor se umešao u rešavanje problema podno Vezuva

  • 0
FK Napoli Foto: AP/Tanjug

Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera FIFPro saopštilo je da trenutno pruža pomoć igračima Napolija kako bi ovi izbegli dalje "maltretiranje i uvrede" od strane svog kluba. Iz FIFIPro je rečeno da je Napoli bez ikakvih čvrstih osnova kaznio većinu fudbalera oduzimanjem velikog dela novca iz ugovora, i da će učiniti sve da zaštiti njihova prava.

Klub podno Vezuva je nedavno isplatio samo deo oktobarskih primanja igračima, nekolicini njih je oduzeto čak 50 posto, zbog odbijanja ekipe da se nakon meča sa Red Bulom u Ligi šampiona vrate u karantin.

Nakon toga, gazda kluba Aurelio De Laurentis je najavio čak i pravnu borbu protiv igrača zbog nepoštovanja svojih obaveza, a oduzimanje plata je samo deo njegovog plana da "opameti" skupo plaćene fudbalere.

Iako se situacija naizgled primirila posle sastanka predsednika sa igračima, FIFPro se umešao sa zahtevom da se igračima vrati novac.

- Potez Napolija da kazni igrače oduzimanjem plata nema čvrstu osnovu.  FIFPro smatra da je odluka kluba da ne dozvoli igračima da odu kući kod svojih porodica posle meča sa Salzburgom, nepravedna. Kao i svaki drugi zaposleni, i profesionalni fudbaleri imaju prava na svoj privatni život, pogotovo u situacijama kada je većina fudbalera tokom najvećeg dela godine van svoje zemlje - navodi se u saopštenju FIFIPro.

Ova organizacija navodi da je finansijska sankcija Napolija prema igračima protivna kolektivnom ugovoru koji je propisan od države.

FIFPro je u svom saopštenju dao punu podršku igračima Napolija i treneru Karlu Anćelotiju da istraju u borbi za svoja prava.

- FIFIPro je spreman da pruži svu neophodnu pomoć i podršku u saradnji sa Italijanskom asocijacijom fudbalera, kako igrači Napolija više ne bi trpeli maltretiranje.

Podsetimo, za Napoli igra i srpski reprezentativac Nikola Maksimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA