• 0

Pakao u Nigeriji: Izrešetan autobus fudbalskog prvoligaša, igrači kritično

Jezivi prizori stižu iz ove afričke zemlje

  • 0

Najmanje petorica igrača i vozač autobusa nigerijskog prvoligaša "Ifeanyi Ubah" u kritičnom su stanju nakon što su na njih vatru otvorili pljačkaši maskirani u vojne uniforme, prenose svetski mediji. 

U trenutku napada autobus je prešao trećinu od čak 822 kilometra i 14 sati dugog putovanja na gostovanje kod ekipe "Golden Stars".

Najnoviji napad dogodio se na istom putu na kojem je pre pet godina napadnut i autobus "Kano Pillarsa", pri čemu je i pet njihovih igrača tada ranjeno hicima iz vatrenog oružja.

Fudbalski klub "Ifeanyi Ubah" se oglasio povodom uznemirujućeg događaja, izneo u javnost i fotografije ranjenih fudbalera i oštećenog autobusa.

- Naše grače i članove stručnog štaba su napali naoružani razbojnici u blizini Kaba krivine nedaleko od Lokoja na putu za Kano na utakmicu sa ekipom "Jigawa Golden Stars".

Nigerijski klubovi su zbog nemaštine prisiljeni na užasno duga, iscrpljujuća i opasna gostovanja po jako lošim drumovima, na kojem su najveće opasnosti pljačkaši i teške saobraćajne nesreće.

Ovo je bio samo jedan u nizu napada na sportiste na nigersijkim putevima.

"Aba Warriors" napadnuti su prošle godine na putu na kup utakmicu u glavni grad Lagos, kao i "Osun United" kada su putovali na utakmicu prve lige.

Prethodnog meseca dve fudbalerke "Police Machinea" poginule su u saobraćajnoj nesreći.

Pre deset godina čak 32 nigerijska fudbalera poginula su u saobraćajnim nesrećama dok su se vozili na gostovanja.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima