≫ 

Savo Milošević priznao grešku sa izmenama u Holandiji: Čim sam izvadio Sumu, znao sam...

Nije želeo da okleva Savo

  • 16

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević bio je potpuno otvoren u osvrtu na kobni meč protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope.

Partizan je od 2:0 došao do remija i ostao bez evropskog proleća, a Milošević je u glavi "premotao" završnicu meča, naročito se to tiče izmena koje je napravio.

- Nemam problem da vam objasnim zašto sam doneo te odluke. Svako gleda iz svog ugla: navijači, novinari... Između redova, dobio sam kritike za prvu utakmicu, igrali smo igrača više, igrali previše ofanzivno i - dobili drugi gol na kontru. Tad nisam odlučio da zamenim ofanzivnog defanzivnim i branim rezultat. Sad sam se odlučio, ne rukovođen prvim mečom. Tošić, recimo, može da izdrži 70 minuta visokog ritma, zato sam želeo da sa Asanom na toj strani i Brežančićem zadržim nivo trke. Jedina greška: promena Sume, iz perspektive što imamo četiri defanzivca naspram četiri špica - rizikujući da ne moramo da igramo jedan na jedan i da može da nam za promašene zicere dođe kazna - detaljno je opisao sve Milošević.

- Mišljenje: da ne budemo naivni, da ne jurimo treći gol i... Shvatio sam posle tri minuta da je greška, počeo sam da spremam Fiću, ali... Prvi pogodak je frapantno uticao na ekipu, odlučila je da se vrati u nisku zonu. Bezuspešno sam pokušavao da im objasnim da izađu 10 metara, nije stizalo do njih. Tad mi je bila ideja da ubacim još jednog defanzivnog i... Odluke morate da donosite brzo, nemam daljinski upravljač da pritisnem pauzu i razmišljam 30 sekundi šta ću da uradim. Velike ekipe su ulazile u konfuziju: Barselona prošle godine u Liverpulu, pa Ajaks protiv Totenhema... Neobjašnjive konfuzije! Jesu, međutim, u 85. minutu kad su ispražnjeni svi depoi, puls 220... Malo ljudi želi to da razume.

On je stao i u odbranu golmana Vladimira Stojkovića, čuvara mreže, koji je kiksom za 2:1 dao krila AZ Alkmaru.

Video: Savo Milošević o prozivkama na račun Vladimira Stojkovića

Video: Savo Milošević: Vi procenite da li sam vratio Partizan u evropske okvire

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    30. novembar 2019 | 17:27

    Podrška za Savu, čoveka koji je uradio mnoge stvari i gledano od marta unapredio ekipu koja je bila u kanalu

  • Živanovic

    30. novembar 2019 | 17:39

    Gos. Milosevic! Nemojte dozvoliti trgovcima da rasturaju ovu ekipu bar tri godine. Ova ekipa ima petlju, samo treba da se dobro jos medjusobno dorade. Pozdrav vama i igraclma. KRUPANJAC.

  • Q

    30. novembar 2019 | 17:22

    Kaze veliki strateg...do nove godine si tu i onda ostavka. Iz Evrope ispali a titulu izgubili jos u novembru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA