≫ 

Herti ne pomaže ni Klinsman, Milioneri konačno slavili: Crveni bikovi preuzeli vrh Bundeslige

Čini se da je prvenstvo Nemačke nikad zanimljivije

  • 0
Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prekinuli su niz od tri uzastopna meča bez pobede u svim takmičenjima, poštu su slavili na gostovanju u Berlinu protiv Herte 2:1 u 13. kolu Bundeslige.

Sav posao popularni Milioneri praktično su završili u prvom poluvremenu, kada su u roku od 2 minuta, u 15. pa u 17. minutu poveli sa 2:0, preko Sanča i Azara.

Do kraja poluvremena usledio je odgovor Berlinera preko Daride koji je smanjio na 2:1, što je ujedno bio i konačan rezultat meča, iako su domaći imali igrača više posle isključenja Humelsa u 45. minutu. Zanimljivo, ovo je bio debitantski meč na klupi za novog trenera Herte Jirgen Klinsmana, koji je u svom prvi duel u novom klubu doživeo poraz.

Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je bilo i u ostalim susretima. Tako je Lajpcig slacio sa 3:2 nad poslednjeplasiranim Padebornom i tako, makar privremeno, preuzeo vrh Bundeslige od Mehengladbaha. Crveni bikovi su posle prvih 45. minuta vodili sa 3:0, a redom su pogađadli Šik, Sabicer, pa verner.

U drugom delu domaći fudbaleri su odgovorili preko Mambe i Gjasule, ali promene rezultata nije bilo.

Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Ipak, možda i najveću pažnju privukli su dueli Kelna i Augsburga, kao i Hofenhajma i Dizeldorfa. Sa jedne strane, Augzburg je vodio protiv domaćeg kelna sa 1:0. Jarčevi su se mučili, a imali su i igrača manje jer je Čihos isključen posle drugog žutog kartona u 39. minutu. Ipak, posle gola Niderlehnera za goste, i Han je dobio drugi žuti pa su snage na terenu bile izjednačene.

Domaći igrači su "pritisli" rivala, a do izjednačenja su došli preko Kordobe u 86. minutu.

Zanimljivo, na sličan način je i Hofenhajm poveo u 6. minutu prkeo Kramarića, da bi Dizeldorf "iščipao" bod u 87. minutu kada je Henings pogodio mrežu rivala za 1:1.

Bundesliga, 13. kolo: 

Petak: 

Šalke - Union Berlin 2:1

Subota: 

Keln - Augsburg 1:1

Herta - Dortmund 1:2

Hofenhajm - Dizeldorf 1:1

Padeborn - Lajpcig 2:3

Bajern - Bajer Leverkuzen

Nedelja: 

Mehengladbah - Frajburg

Volfsburg - Verder

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA