≫ 

Nišlije besne zbog sumnji u 7:0, spomenuli su mečeve Zvezde i Partizana!

Pa i Partizan je pobedio Javor sa 6:2, a da li je Zvezda namestila meč sa Bajernom - pitaju se u Nišu

  • 16

Fudbalski klub Radnički iz Niša oglasio se saopštenjem i osudio pisanje pojedinih medija koji su navodno probali da "unize" pobedu tog kluba u Ivanjici nad Javorom - 7:0.

U Radničkom smatraju da su mediji to činili "lansiranjem tračeva i neistina i da tako ponovo pokušaju da naruše ugled i čast kluba".

- Od kada je Radnički počeo da ostvaruje odlične rezultate u poslednjih nekoliko godina svedoci smo kontinuirane kampanje da se omalovaži svaki naš rezultat. Sada je već postalo uobičajeno da kada Radnički pobeđuje da se onda u medijima poturaju razne neistine. To se desilo i sada. Opet se pokazalo da ono što pojedinci ne mogu da oproste Radničkom je pobeda i uspeh. Pitamo sve kako je moguće da neko tvrdi da se može namestiti da neko postigne, odnosno primi sedam golova na jednoj utakmici? Da li je i Crvena zvezda namestila meč sa Bajernom iz Minhena? Pitamo se da li je trebalo da na 3:0 kažemo našim fudbalerima da ne igraju napadački jer će nas neko optužiti za nameštanje rezultata - tvrde između ostalog u Radničkom na svom klupskom sajtu.

Oni su konstatovali i da nijedan od tih golova nije bio sa bele tačke, u sezoni kada se često poteže priča o brojim spornim penalima i odlukama u korist Crvene zvezde ili Partizana.

- Sedam golova Radnički je dao iz igre, nije bilo penala, nije bilo crvenog kartona za protivnika i zaista je zlonamerno i neozbiljno od pojedinaca da tvrde da je neko uticao na konačan ishod meča.

Napadnuti smo prljavim oružjem i to od onih koji na terenu nisu mogli da nam daju jedan gol. Radnički je u svakom slučaju svoj kvalitet pokazao na terenu, a onima koji ne vole Radnički koji pobeđuje ostavljamo da se koriste prljavim sredstvima jer samim tim i sportskoj javnosti pokazuju ko su oni.

Nikola Petrović, FK Radnički Niš Foto: MN Press

- Naravno da je najlakše za sve u Ivanjici da zbog rezultatskog debakla odgovornost traže u "višoj sili", umesto u svojim redovima, ali to ne opravdava pojedine medije koji su na tendenciozan način taj nesumnjivi neuspeh Javora iskoristili kako bi se opet obračunali sa Radničkim, bez navođenja bilo kakvih činjenica.

Nedavno je Javor izgubio od Partizana sa 6:2, ali nije reagovao na ovakav način, što nameće pitanje da li njima smeta samo kada se gubi od kluba sa juga Srbije. Ponovićemo ono što smo više puta naglašavali, da se kvalitetan fudbal igra i na jugu Srbije i da sa tom činjenicom moraju da se pomire svi i da prekinu da nas optužuju za sve i svašta. Smatramo da selektivnost i zlonamernost u izveštavanju sa ove, ali i sa drugih utakmica, pre svega nanosi štetu srpskom fudbalu - navode u Radničkom sa potpisom predsednika Skupštine kluba Radana Ilića.

Stoga, klub iz Niša traži da se o njemu izveštava profesionalno i u skladu sa etikom. Podsetimo, ovaj klub je nedavno bio i "na tapetu" trenera Vojvodine Nenada Lalatovića koji je, u razračunavanju sa nekim na tribinama Čaira, "zapretio" da će reći sve što je Radnički radio prošle sezone dok je Lalatović vodio niški klub.

Video: Kosanović o Vojvodini posle meča: Sramota me njihovog ponašanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    2. decembar 2019 | 21:19

    Zbog ovakvih cobana,zemlju i napustaju mladii..Od fudbala davno nema srece da bi se glozili...

  • Deki

    2. decembar 2019 | 20:12

    Partizan ne spominjite jer vas je u sred Nisa vratio na fabricka podesavanja, kao i vase gospodare crvene petokrakase.

  • On

    2. decembar 2019 | 20:06

    Zvezda je namestili obe utakmice sa Bajernom, 11 : 0 😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA