≫ 

Voždovac teško oštećen na Marakani, greška i u korist Partizana: Sudijski ekspert o suđenju večitima

Crveno-beli opet miljenici sreće...

jovan šegrt Foto: MN Press

Doskorašnji član Sudijske komisije FSS Igor Radojičić analizirao je diskutabilne situacije sa mečeva Superlige između Crvene zvezde i Voždovca, odnosno Mačve i Partizana, koje su izazvale najviše pažnje javnosti.

Zvezda je na svom terenu slavila 2:0, ali uz sporne odluke glavnog arbitra Jovana Šegrta u dve situacije koje su odredile pobednika.

Radojičič je potvrdio da je u oba slučaja Voždovac oštećen.

- Kod pogotka Voždovca sudija je svirao prekršaj, ali nije bio. Igrač gostiju je skočio visoko, dok Rodić nije ni skočio. Sudija je procenio da je to prekršaj, ali prekršaja nije bilo. I kada pogledmao evropske utakmice, u takvim situacijama nema prekršaja - rekao je Radojičić.

I vodeći gol Zvezde bio je predmet polemika, a Radojičić je i kod te situacije otklonio dileme ako ih je uopšte bilo, poštto je i na video snimku bilo jasno da se Marin nalazio u nedozvoljenoj poziciji, koji sekund pre nego što je matirao golmana Zmajeva.

- Ovde imamo dve situacije - u prvoj Tomane nije u ofsajd položaju, u drugoj je Marin bio za pola tela u nedozvoljenoj situaciji. Bio je ofsajd, ne možemo da kažemo ništa drugačije. Ovo je situacija koju samo može VAR da reši, možda je u pitanju 20-30 centimetara - ocenio je Radojičić.

I na meču Mačve i Partizana bilo je odluka koje su išle na štetu autsajdera. Domaći tim je oštećen za jednu ofsajd poziciju zbog, kako kaže Radojičić, loše postavljenog pomoćnog sudije.

- U prvoj situaciji se vidi da je igrač Partizana najbliži svom golu, tako da nema ofsajda. U drugoj situaciji mi se čini da je u pitanju isti igrač Partizana koji je zaostao. Sudija je bio loše postavljen, metar ispred linije pretposlednjeg igrača odbrane i to je dovelo do greške - rekao je Radojičić.

Mančester Siti gubi korak s Liverpulom jer nije toliko ubedljiv na „malim“ utakmicama kao ranije, a večeras (21.15) gostuju Barnliju koji ume da zablista. Kvota na dvojku je 1,25, dok tip 1X nosi kvotu 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barnli - Mančester Siti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marlon

    3. decembar 2019 | 12:15

    Ma da, nemoj Partizan i Zvezda u isti koš molim vas, kad su napravili od utakmice Zvezda - Voždovc, brže bolje daj i Partizanu.... Da izjednačimo bedu..... Daleko je Partizan od vas u svemu, da vam nije pomoć sudija, bili bi 3,4ti na tabeli.....

  • Rade

    3. decembar 2019 | 12:54

    O čemu vi više komentarišite o tome koliko Zvezda namešta. Pa oni nameštaju od osnivanja dovoljno je reći da je Zvezdin golman kasnije sudija pa funkcioner Babarogić 5 puta sudio derbi

  • Bobetko Curkovic

    3. decembar 2019 | 11:09

    Hrvati iz partizana Tudjmano-Titoisti, kasnije preobuceni u Oznu, Leke Rankovica su bas nervozni.Zasto crno modro beli, zasto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA