≫ 

Murinjo po navici izgubio na "Old Trafordu", Lester je nezaustavljiv!

Portugalac pretrpeo prvi poraz od kada je preuzeo "Pevce", Rašford sa dva gola "poslao pozdrav" bivšem menadžeru

  • 1
žoze murinjo Foto: Tanjug/Ap

Žoze Murinjo se vratio u Mančester prvi put od odlaska iz kluba u kojem se nije proslavio, a po navici je i u sredu uveče pretrpeo neuspeh na "Old Trafordu", rezultatom 2:1 u režiji dvostrukog strelca Markusa Rašforda.

Pogledajte najlepši trenutak utakmice, vrhunski potez Dele Alija i gol za egal 1:1, koji, ipak, nije bio dovoljan da gosti izbegnu poraz.

Murinja su toplo dočekali u bivšem klubu.

Markus Rašford pokazao je pred bivšim menadžerom svetsku klasu, sa dva gola je rešio utakmicu i vratio mir u svlačionicu "Đavola" i u glavi Ole Gunara Solskjera pred nastavak sezone.

Totenhem je nakon dve vezane pobede, pretrpeo poraz koji ih je unazadio na osmu poziciju čime sigurno ne mogu biti zadovoljni u taboru "Pevaca", pa je pred Murinjom veliki posao da podigne ekipu i vrati je u gornji deo tabele.

markus rašford Foto :Tanjug/Ap

Nije preterivanje konstatacija da je Rašford sam pobedio goste, pošto je sve napadački konkretno pd Junajteda stiglo od engleskog reprezentativca: prvi gol, prekršaj koji je iznudio za penal i drugi gol iz jedanaesterca u povoju drugog poluvremena.

Pokazao je napadačku raznovrsnost Rašford, njegov "hitac" u 6. minutu bacio je u delirijum "Old Traford", pogodio je u toj situaciji efektno mrežu Totenhema i najavio svoje blistavo veče.

Mančester je, generalno gledano, bio bolji rival, a u takvoj konstalaciji snaga samo je individualna genijalnost Totenhema mogla da bude odgovor, a ona je došla od Dele Alija u već pomenutoj bravuri pred kraj poluvremena.

Ipak, Rašford se "za sve" pitao u sredu uveče.

Kad je bilo potrebno, preuzimao je odgovornost, a jedan njegov trk pored defanzivaca Totenhema doneo je novu promenu rezultata. Rašforda je u kaznenom prostoru srušio Sisoko, istina blagim kontaktom u predelu cevanice, a napadač Junajteda iz kaznenog udarca stavio tačku na pobedu.

RAPSODIJA LESTERA POD BRENDANOM RODŽERSOM: SEDAM UZASTOPNIH POBEDA, GOL-RAZLIKA 21:2!

džejmi vardi Foto :Tanjug/Ap

Lesteru sad mnogi "prebacuju" da igra i bolje i atraktivnije nego u šampionskim danima pod Ranijerijem. Brendan Rodžers je od "Lisica" napravio pravu mašinu koja "melje" rivale, a nova "recka" upisana je protiv Votforda (2:0) - sedma uzastopna!

Strelac gola koji je mnogo toga rešio na "King Pauer Stadionu" bio je lider tima i simbol kluba Džejmi Vardi, i to iz penala u 55. minutu, a još jedan važan Rodžersov adut Medison, udario je pečat na trijumf duboko u nadoknadi vremena.

Lester je ostao prvi pratilac Liverpula, rano je još reći da je to "šampionska trka", ali ako "Lisice" nastave u ovom ritmu, a "Redsi" eventualno kiksu negde, eto nama duela koji je malo ko očekivao pre početka sezone.

Koliko je Rodžersov tim moćan u ovom trenutku potvrđuje i gol-razlika u sedam vezanih pobeda - 21:2!

Premijer liga, 15. kolo

utorak

Kristal Palas – Bornmut 1:0

(Šlup 76)

Barnli – Mančester siti 1:4

(Brejdi 89 – Gabrijel Žezus 24, 50, Rodri 68, Mahrez 87)

sreda

Čelsi – Aston Vila 2:1

(Abraham 23, Maunt 48 - Trezege 41)

Lester – Votford 2:0

(Vardi pen. 55, Madison 90+5)

Mančester junajted – Totenhem 2:1

(Rašford 6, pen. 49 - Ali 39)

Sautempton – Norič 2:1

(Omgs 22, Bertrand 43 - Puki 66)

Vulverhempton - Vest Hem 2:0

(Dendonker 23, Kutrone 86)

Liverpul – Everton 5:2

četvrtak

Šefild junajted – Njukasl 20.30

Arsenal – Brajton 21.15

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lewangolski

    5. decembar 2019 | 00:37

    Posle neki kazu totenhem jaci od junajteda ahahha. Jeste al u potapanju kupusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA