Zvonko Milojević posle 28 godina otkrio detalj koji je Zvezdi možda doneo titulu prvaka sveta!

Da li je već po sletanju u Tokio napravljena predost od strane crveno-belih?

  • 19
Zvonko Milojević Foto: MN Press

Zvonko Milojević, legendarni golman Crvene zvezde, gostovao je na Zvezda TV gde se prisetio uspomena sa utakmice u kojoj su crveno-beli pobedili Kolo Kolo i postali prvaci sveta!

Podsetimo, Zvezda je slavila sa 3:0 u Tokiju upravo na današnji dan pre 28 godina.

- Kada smo sleteli u Japan, tadašnji kondicioni trener Peđa Stojanović nam je rekao da se obučemo i da idemo na trening. Mi smo bili zapanjeni tom rečenicom, ali nam je on rekao kako nam je to najpotrebnije da bi se mišići opustili od puta. Trenirali smo 45 minuta, da bi nam jedan azijski novinar prišao i rekao – Čestitam, vi ste novi svetski prvaci.

- Gledali smo ga malo čudno, jer je utakmica bila tek za nekoliko dana, međutim on je tada rekao da smo mi sigurno novi šampioni, jer su Čileanci čim su došli legli da spavaju i da ekipa, koja ima takav mentalitet i karakter da trenira odmah posle leta, mora biti prvak – rekao je Milojević.

Reči tadašnjeg šefa stručnog štaba Vladice Popovića ostale su mu urazena u sećanje.

Zvonko Milojević Foto: Marko Todorović

- Utakmica u Tokiju je pravi primer da igrači mogu da ostvari sve, samo ako su dobro organizovani. Trener Vladica Popović nam je na poluvremenu rekao – Momci imate 1:0, imamo i igrača manje, ali ne zaboravite, igrate za titulu prvaka sveta! Nemojte biti pokojnici, već pukovnici. Pružite najbolje što možete i pobedite utakmicu, a ja vam obećavam da ćete imati slobodne dane i – tako je i bilo – sa osmehom na licu rekao je Milojević.

Bivši golman Zvezde, Anderlehta i Lokerena istakao je da Zvezdin dres predstavlja veliku čast, ali i veliku odgovornost.

- Svoju karijeru u Zvezdi sam bazirao na tome da budem pravedan i iznad svega moj odnos je bio čist i korektan. Nisam želeo da gradim autoritet na tuđim nevoljama, nikada nisam izgovorio nijednu ružnu reč za protivnika. Pored svega uloga kapitena Crvene zvezde je velika odgovornost. Ne samo na terenu, već u svim segmentima. Pre i posle utakmice se gleda šta radi kapiten pa tek onda ostali igrači. Kada ste vođa na terenu, morate da pazite šta radite i šta pričate van njega. Velika je čast nositi cveno-beli dres, ali on sa sobom nosi i još veću odgovornost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevrem

    8. decembar 2019 | 18:30

    Neko ima Tokio i Bari a neko Petah Tikvu,Samrok i Fljarmurtari....😏😉

  • Milos

    8. decembar 2019 | 20:36

    Navijaci malog kluba dosta prisutni, a minus u Xumskoj debeo xaxaxaxaxa

  • Ujka Zitko PFK

    8. decembar 2019 | 18:06

    Ajde vremeplovci sever,dosadili ste i Bogu i narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA