Šta sve uspeh protiv Olimpijakosa donosi Zvezdi? Osam stvari zbog kojih je ovo meč godine!

Ukoliko se iz Pireja vrati neporažen, šampion Srbije će imati višestruku korist, koja se neće meriti samo u novcu

Zvezda Olimpijakos, Liga Evrope Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda u sredu od 21.00 u Atini igra protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. Za oba kluba je ovo odlučujući meč kada je u pitanju nastavak takmičenja u Evropi. Zvezdi je dovoljno da se vrati neporažena iz Pireja, dok je Olimpijakosu neophodna pobeda, kako bi na kraju završio kao treći i na proleće nastavio takmičenje u Ligi Evrope.

Ovaj meč će za Zvezdu imati veliki rezultatski značaj, ali zbog dešavanja u ovogodišnjoj Ligi šampiona i teških poraza od Totenhema i Bajerna, možda je i najvažniji meč ove godine.

Navijačima Zvezde, ali i svima na Marakani ostao je gorak ukus u ustima posle ovogodišnjeg učešća u Ligi šampiona, jer je Zvezda u dve nedelje doživela dva najveća poraza u Evropi u svojoj istoriji.

Gorak ukus je i zbog skupih ulaznica koje su navijači plaćali da bi na mečevima protiv Totenhema i Bajerna gledali potpunu nemoć svog tima.

Zato bi eventualni uspeh protiv Olimpijakosa mogao da zaleči evropske rane i da stvori odličnu atmosferu pred zimsku pauzu, na koju će Zvezda otići kao jeseni prvak, kakav god bio ishod meča protiv Čukaričkog.

To bi vratilo i samopouzdanje Vladanu Milojeviću i poljuljanu veru u njega, pa možda na zimu i nećemo videti neke određene promene kada je u pitanju stručni štab, jer Milojeviću ugovor ističe na leto.

Značajan bi bio i napredak kada je u pitanju UEFA koeficijent Zvezde, jer može da pretekne BATE, Galatasaraj i Jang Bojs, što može da bude značajno za naredne kvalifikacije.

Ne treba zanemariti i nacionalni koeficijent, gde se Srbija bori za 15. mesto, koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako ne sada, onda bar da se ono napadne naredne sezone, kada će biti realnije.

Pogledajte i sami kakve sve korist može imati Zvezda od eventualnog uspeha protiv Olimpijakosa:

Navijači Crvene zvezde, Delije Atmosfera na Marakani kada je gostovao Olimpijakos; Foto: Marko Jovanović

- rezultatsku (evropsko proleće)

- novčanu (2.7 miliona evra u slučaju pobede, 900.000 evra u slučaju remija)

- satisfakciju navijačima posle teških poraza (novo evropsko proleće zalečilo bi rane posle poraza od 6:0 protiv Bajerna, 5:0 i 4:0 protiv Totenhema...)

- povratak vere u Zvezdu i vraćanje samopouzdanja igračima i stručnom štabu za nastavak sezone

- mogućnost dodatne zarade na proleće (Zvezda je od tri meča Lige šampiona zaradila 5 miliona evra, a bar jedna puna Marakana garantovala bi zaradu od bar milion evra)

- šansa za najbolji evropski rezultat još od 1992. godine (pre dve godine je Zvezda prvi put obezbedila evropsko proleće posle punih 25 godina, ali je odmah zaustavljena od CSKA iz Moskve, pa bi sada bila u prilici da nadmaši taj rezultat)

- poboljšanje UEFA koeficijenta (ako Zvezda pobedi obezbediće dva dodatna boda, ako odigra remi dobiće jedan, što će biti značajno za naredne evropske kvalifikacije)

- poboljšanje nacionalnog koeficijenta (u slučaju pobede Zvezde, Srbija bi pretekla Grčku na tabeli nacionalnog koeficijenta, a doprinos bi mogao da da i Partizan ukoliko bude uspešan protiv Astane, a ostala bi i dalje u Evropi i mogla da skuplja dodatne bodove i da se bori za 15. mesto na tabeli, koje donosi dva predstavnika u Ligi šampiona)

Video: Braća i u dobru i u zlu: Magična koreografija Delija za Olimpijakos

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZ 🚩🚩🚩

    10. decembar 2019 | 13:38

    Mali smo jadni i crveni, kao i oni. Svejedno je ko ce ispasti. Mrtva trka. Bolje da ispadnemo nego da nas i dalje svi pune sa 5 razlike.

  • Dane

    10. decembar 2019 | 12:55

    Ajmo, jos jednom 6:0. Idemo po Ginisa u primljenim golovima...

  • nesa cz

    10. decembar 2019 | 13:32

    Ajmo opet 6:0 da izgubi projekat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA