≫ 

Lion "preživeo" u trileru, Banetov Zenit najveći gubitnik poslednjeg kola grupe Lige šampiona!

Ruski tim neće ni u ligu Evrope

  • 1
fudbaleri Zenita Foto: Tanjug/Ap

Drama je viđena u poslednjem kolu Lige šampiona, u grupi G, odakle u nokaut fazu idu nemački Red Bul Lajpcig i francuski Lion, Benfika će kao treća u Ligu Evrope, a Zenit je eliminisan iako je u poslednjih 90 minuta ušao kao drugi na tabeli!

Ipak, težak poraz u Lisabonu od 3:0 skupo je koštao tim našeg Branislava Ivanovića, a dotukao ih je i ishod meča na "Žerlanu" gde je Lion, nakon 0:2 na poluvremenu, uspeo da anulira minus i osvoji bod dovoljan za prolaz dalje.

Upravo je taj ishod presudio Zenitu, koji je ostao na istom broju bodova kao i Benfika, ali uz lošiji međusobni skor, pa je samim tim eliminisan iz Evrope za ovu sezonu.

Lion je na svom terenu bio u nokdaunu posle prvih 45 minuta, pošto je Red Bul sa dva gola iz penala u režiji Forsberga i Vernera, stekao kapitalnu prednost.

U isto vreme, u Lisabonu, bilo je 0:0, što je dalje vodilo Zenit i Lajpcig u drugu fazu.

Nastavak je doneo košmarni epilog po ruski sastav za koji je od starta igrao Branislav Ivanović.

U 47. minutu Argentinac Franko Ćervi je pogodio za 1:0, Pici je bio precizan iz penala u 58, da bi Azmun u 79, autogolom, "stavio tačku" na trijumf "Orlova". 

U tom trenutku, Zenit je i dalje bio na drugom mestu, jer je Red Bul vodio u Lionu, tada sa 2:1, nakon što je Husem Uar efektnim golom prepolovio vođstvo nemačkog tima.

memfis depaj Foto: Tanjug/AP

Rusi su strepeli, kao i navijači liona, ali njihove želje su bile uslišene, a spasilac je bio Memfis Depaj, čiji je gol u 82. minutu, za 2:2, bilo sve što im je trebalo u tom momentu - za prolaz u osminu finala Lige šampiona.

Krajnji ishod u Francuskoj bio je poražavajući po Ruse, definitivno su najveći gubitnici poslednjeg kola, s obzirom na to da neće dočekati ni "evropsko proleće".

Grupa G, 6. kolo

Lion - Red Bul Lajpcig 2:2

(Auar 50, Depaj 82 - Forsberg 9.p, Verner 33.p)

Benfika - Zenit 3:0

(Ćervi 47, Pici 58.p, Azmun 79. ag)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    11. decembar 2019 | 07:39

    Dogovoren X samo da Rusi ne prodju dalje. Zapadnjačko zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA