≫ 

Dinamo surovo eliminisan iz Evrope, bajka Atalante se nastavlja u osmini finala Lige šampiona!

Zagrepčani poraženi od Sitija kod kuće, italijanski tim trijumfom obezbedio nokaut fazu elitnog takmičenja

  • 29
fudbaleri Atalante Foto: Tanjug/Ap

Zagrebački Dinamo završio je takmičenje u Grupi C Lige šampiona na poslednjem mestu, neće igrati ni Ligu Evrope na proleće nakon teškog poraza od Mančester sitija na "Maksimiru" - 1:4!

"Građani" su rutinski stigli do pobede koja je mogla da bude i daleko ubedljivija, pošto se igra "modrih" u drugom poluvremenu naprosto raspala, a u isto vreme, u Donjecku - Atalanta je upisala jedan od najvećih evropskih uspeha plasmanom u osminu finala trijumfom nad Šahtjorom od 3:0.

Tako je tim iz Bergama, koji je sezonu počeo sa tri vezana poraza u eliti (0:4 Dinamo, 1:2 Šahtjor i 1:5 Siti), završio grupu ispred hrvatskog i ukrajinskog predstavnika, i naći će se u žrebu za osminu finala elitnog takmičenja.

Čudotvorac je strateg tima iz Bergama Đanpjero Gasperini, potvrdio je zvanje najboljeg trenera Serije A i sjajnom taktikom u Donjecku "poništio" južnoamerički karakter ukrajinskog tima.

fudbaleri Atalante Foto: Tanjug/Ap

VAR se pokazao ključan u meču koji je od momenta Dinamovog kraha u Zagrebu, bio presudan u borbi za drugo mesto u grupi.

U 66. minutu Kastanje je pokupio loptu na petercu za 0:1, gol je isprva bio poništen, ali je arbitar preinačio odluku i pokazao na centar, za oduševljenje gostiju i šok domaćeg tima koji je svoje najbolje prilike propustio u prvom poluvremenu.

Tvrdi Italijani su izdržali, konsolidovali se, a onda uzvratili u drugom poluvremenu.

Pašalić je u 80. minutu rešio pitanje pobednika i plasmana među 16 najboljih u Evropi. Podmetnuo je nogu Hrvat nakon kornera, okrznuo loptu taman toliko da ona prevari zatečenog Pjatova i završi u mrežu - bio je to momenat kad su gosti već krenuli da slave najveći uspeh kluba poslednjih decenija.

Tačku na trikumf protiv brojčano slabijeg rivala (Dodo isključen u 77) stavio je Gosens u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Dinamo je u Zagrebu sanjao plasman u osminu finala, ali je na bolan način shvatio da mu nije mesto među alama evropskog fudbala.

Iako je genijalni Dani Olmo na efektan način pogodio za 1:0 već u 10. minut, nastavak, posebno drugo poluvreme, doneo je dominaciju "šarenog" tima Pepa Gvardiole.

Het-trik upisao je Gabriel Žezus, mogao je još dva gola da postigne Brazilac, Foden je stavio tačku na lagan trijumf gostiju i košmarni završetak evropske priče "modrih" koji su zbog pobede Atalante ostali i bez Lige Evrope.

Dinamo - Mančester siti 1:4

(Olmo 10 - Žesus 34, 50, 55, Foden 84)

Šahtjor - Atalanta 0:3

(Kastanje 66, Pašalić 80, Gosens 90+4)

fudbaleri Atalante Foto: Tanjug/Ap

gabriel Žezus Foto: Tanjug/Ap
Luis Muriel Luis Muriel okružen igračima Šahtjora Foto: Tanjug/Ap

Atalanta mančester siti Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona, Grupa C, 6. kolo

Dinamo - Mančester siti 1:4

Šahtjor - Atalanta 0:3

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    11. decembar 2019 | 19:03

    Drugim rečima, ako Atalanta pobedi, a Dinamo izgubi od Sitija, nema ništa od proleća u Evropi.. Mislim da Zvezda ima bolje šanse za prolazak.

  • Peđa

    11. decembar 2019 | 20:36

    Budimo realni daleko smo i mi i vi od prve klase fudbala.... Baš daleko....

  • JO

    11. decembar 2019 | 20:41

    Danke Dojčland. Potrošili su vas i nikom.više ne trebate. Purgeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA