Prvo su se samo impresivno branili, sada su i napali: Gvardiola otkrio koje igrače bi uzeo Dinamu

Gvardiola ima tri igrača koja bi doveo iz Zagreba

  • 0
Croatia Soccer Champions League

Pep Gvardiola, Foto: Tanjug/AP

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola kaže da je posle dve utakmice sa Dinamom iz Zagreba pozitivno iznenađen hrvatskim klubom.

Dinamo je poražen od Sitija u šestom kolu grupe C sa 4:1 na zagrebačkom Maksimiru (prva utakmica 2:0 za Siti), iako je Dinamo poveo fantastičnim golom Danija Olma u desetom minutu.

Kasnije je došao do izražaja suvi kvalitet engleskog predstavnika u elitnom takmičenju i preokret je het-trikom režirao Gabrijel Žezus, a pobedu je potvrdio Fil Foden u završnici meča.

- Primili smo gol na početku, ali sve posle toga smo odigrali veoma dobro. Dinamo, pogotovo s Petkovićem, dobar je u kontrama, centaršutevima i tom stilu igre. Bilo je teško, ali uspeli smo. Bila je ovo drugačija utakmica od prve na Etihadu. Tad su se samo branili, a sad su stvarali šanse i dali nam gol.

Bilo nam je vrlo teško u Mančesteru, stvarno sam tada bio impresioniran Dinamom, a i danas su odigrali dobro prvo poluvreme - rekao je Gvardiola.

On je između ostalog odgovorio i na pitanje koga bi, iz sadašnjeg tima Dinama, pre svih voleo da ima u svom Sitiju.

- Pa, pitao bih prvo Bjelicu za savet. Šalim se, naravno, to su Dani Olmo, Petković i Oršić, ali imaju oni i drugih dobrih igrača - dodao je menadžer Sitija.

Dinamo je ovim porazom ispao iz Evrope pošto je završio četvrti u grupi sa pet bodova. Ispred Dinama je Šahtjor sa šest bodova, sedam ima Atalanta i Siti je prvi sa 14 bodova.

Video: Dve kolosalne šanse Zvezde za 2:0 otišle u nepovrat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA