Klubovi iz "liga petice" su uvek bili najjači, a sada... Vidić o novcu i zašto Sergej mora iz Lacija

Trend koji nije dobar za evropski fudbal

  • 4

Bivši srpski fudbalski as Nemanja Vidić izrazio je bojazan da su klubovi iz "liga petice" danas još moćniji u odnosu na ostalu konkurenciju nego što su bili pre.

Vidić je bio u Nionu na žrebu za osminu finala Lige šampiona, a kada se pogleda vrednost klubova koji su prošli u nokaut fazu, postaje jasno da ih od ostalih razdvajaju stotine miliona evra u vrednosti postava.

- Odvek je bilo tako da su najjači klubovi iz najvećih pet liga, ali sada su, čini mi se, samo još jači. Dobri igrači idu tamo gde su klubovi bogati i gde ima novca. Najviše idu u Englesku, Španiju i Italiju, jer se tamo klubovi bore za trofeje. Veliko iznenađenje je što je Atalanta prošla dalje, uradili su veliki posao i želim da im čestitam na tome - rekao je Vidić.

Ole Gunar Solskjer Foto: AP/Tanjug

Legenda Junajteda je rekao da ne zna hoće li se finale engleskih klubova, što je bio slučaj svojevremeno sa Mančester junjatedom i Čelsijem, ili ove godine sa Liverpulom i Totenhemom ponoviti opet.

Fudbal je, kako kaže, nepredvidiv, ali je "lako videti dva engleska tima bar u polufinalima". Tamo izvesno neće biti Intera u kom je Nemanja završio dugu i uspešnu karijeru.

- Šteta je što ih nema u nastavku Lige šampiona, mislim da su priliku propustili u Dortmundu. Poveli su i onda su stali, dešavalo im se to više puta poslednjih godina. Veoma su ambiciozni, nadam se da će uspeti da se domognu nokaut faze sledeće godine - kaže Vidić i dodaje da će u Ligi Evrope i jedni i drugi biti veoma opasni.

fudbalska reprezentacija Srbije, utakmica Srbija Nemačka Foto: Tanjug/AP

Osvrnuo se i na formu i kvalitete Sergeja Milinković-Savića, momka koji je pre dve sezone "eksplodirao" u Laciju, ali od tada igra promenljivo.

- Momak ima kvalitet i to je već dokazao. Sad je vreme za iskorak, možda da ode u klub sa većim ambicijama i šansama za osvajanje trofeja. Ima potencijal da bude veliki igrač - zaključio je Vidić.

Video: Izgledalo je kao da je bilo lako, ali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA