≫ 

Slobodan Rajković za Telegraf: Kada Partizan iznese zvaničnu ponudu, sešćemo za sto i pričati

Zahvalan sam crno-belima što su mi izašli u susret, uživao sam, ali neka priča za sada ostane na tome – kaže iskusni fudbaler

  • 15
Slobodan Rajković, FK Partizan Foto: partizan.rs

Prva želja Partizana i trenera Sava Miloševića u zimskom prelaznom roku, baš kao i u letošnjem, bez dileme je Slobodan Rajković i to više nije nikakva tajna. Crno-beli, sem pomenutog entuzijazma da angažuju sjajnog defanzivca, imaju i otežavajuću okolnost, a to je svakako činjenica da je Rajković slobodan igrač na tržištu što mu značajno olakšava poziciju pregovaranja i mogućnost da bira novu sredinu, ali klub iz Humske svakako neće odustati od ideje o sklapanju saradnje.

Prethodnih mesec i po dana Rajković je trenirao sa Partizanom, što svakako može da se tumači kao pozitivan pomak. Međutim, ime fudbalera se vezuje i za nekolicinu italijanskih klubova, jer je u dresu Palerma ostavio odličan utisak, pa crno-belima svakako predstoji borba za naklonost iskusnog defanzivca.

Telegraf je stupio u kontakt sa Rajkovićem, jer je više nego jasno kako razmišlja i šta želi Partizan, ali glas fudbalera se još nije čuo.

- Kako što znate, trenirao sam sa Partizanom u prethodnom periodu i, da budem iskren do kraja, razgovarali smo malo na temu zajedničke budućnosti, ali ništa konkretno i precizno, više su to bile neke informativne stvari. Ukoliko klub izađe sa konkretnom i zvaničnom ponudom u narednim danima, svakako ćemo sesti za sto i razgovarati – kaže Slobodan Rajković za naš portal.

Fudbaler napominje da je uživao sa timom Partizana u proteklom periodu.

- Želim da se zahvalim i Partizanu i stručnom štabu na čelu sa Savom Miloševićem, koji su mi izašli u susret i omogućili da treniram sa ekipom. Bilo mi je veliko zadovoljstvo i neka priča u ovom trenutku stane na tome, jer je još uvek rano da se donose bilo kakvi zaključci dok slika ne bude jasna – zaključio je Slobodan Rajković.

Slobodan Rajković Slobodan Rajković u društvu Dušana Tadića na okupljanju reprezentacije Foto: MN Press

Podsetimo, Partizan je i početkom minulog leta označio Rajkovića kao jedan od prioriteta u prelaznom roku, ali u tom trenutku nije bila jasna sudbina Palerma, sa kojim je fudbaler bio pod ugovorom. Kada se krajem leta situacija promenila, crno-beli su već kompletirali tim i zatvorilo se mesto za licenciranje fudbalera za Ligu Evrope, pa bi Rajković u tom slučaju mogao da igra samo u domaćem takmičenju.

Ipak, ideja da se pojača konkurencija u odbrani nije jenjavala ni tokom jeseni, a treneru Miloševiću i klubu generalno je Rajković bio i ostao fudbaler koji se idealno uklapa u viziju budućnosti, te je činjenica da se javio i počeo da trenira sa ekipom samo dodatno podgrejala ambicije.

ČELSI GA OTKUPIO KAO ČUDO OD DETETA

Slobodan Rajković ima 30 godina, ali već ima veliko iskustvo igranja u inostranstvu i toi u nekim od velikih klubova u zapadnoj Evropi. Ponikao je u OFK Beogradu, prošao mlađe selekcije, potom zaigrao i za prvi tim, gde su ga primetili skauti Čelsija. Londonski klub ga u januaru 2006. godine otkupio od “romantičara” za fantastičnih 5.200.000 evra, kao čudo od deteta.

Ostao je još godinu i po dana na Karaburmi kao pozajmljen fudbaler, dok nije postao punoletan, da bi potom u avgustu 2007. bio prosleđen u holandski PSV, ne bi li se adaptirao na evropski fudbal. Posle Ajndhovena još dve godine se zadržao u Holandiji, braneći boje Tventea i Vitesea, koji je nezvanično bio filijala "plavaca".

Slobodan Rajković Slobodan Rajković i Nemanja Matić na promociji u Viteseu Foto: Profimedia/AFP

Usledila je potom selidba u Nemačku, tačnije u Hamburger u kome je proveo četiri godine, a naredna destinacija je bio Darmštat. Od 2016. godine bio je standardni prvotimac Palerma i verovatno Partizan ne bi ni došao u poziciju da pregovara sa Rajkovićem da italijanski velikan nije doživeo finansijski krah i prestao da postoji.

Pored klupske karijere, Rajković je prošao i sve reprezentativne selekcije Srbije, od kadetske do seniorske, za koju je debitovao 24. maja 2008. godine u prijateljskom meču sa Irskom, tokom kratkog selektorskog mandata Miroslava Đukića.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA