• 6

Zvezdaši obezbedili ultrazvuk Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju u Nišu

Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija, radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima -  istakao je Terzić.

  • 6

U akciji Fudbalskog kluba Crvena zvezda i kompanije Mocart „Igraj u Mocartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“, navijači su od oktobra prikupili značajna sredstva za kupovinu ultrazvuka koji je danas zvanično uručen Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu.

Humanitarna akcija je bila više nego uspešna, od prikupljenih sredstava nabavljen je ultrazvuk poslednje generacije koji će značajno olakšati i unaprediti rad lekara Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju KC Niš, koja obavi na godišnjem nivou više od 30.000 pregleda dece svih uzrasta.

Generalni direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović, zahvalio je fudbalskom klubu Crvena zvezda i kompaniji „Mocart“ na donaciji, istakavši da su stručnjaci druge po veličini zdravstvene ustanove u našoj zemlji koja opslužuje oko tri miliona stanovnika, do sada koristili ultrazvuk star gotovo trideset godina.

-Zaista sam ponosan što je Klinički centar Niš domaćin dobrim i humanim ljudima iz Mocarta i FK Crvene zvezda, koji su odlučili da baš naša zdravstvena ustanova, tačnije Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju, dobije ovu značajnu i vrednu donaciju, jer će ovaj aparat veoma značiti našim najmlađim pacijentima. Želim da se zahvalim pre svega donatorima koji su ovde, igračima Crvene zvezde, kao i svim ljudima koji vole sport i klađenje, jer svakako oni igraju veliku ulogu u čitavoj humanitarnoj akciji. Zahvaljujem i rukovodstvu Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, na čijem je čelu prof. dr Anđelka Slavković, koja se zajedno sa nama iz Uprave, a uz veliku i stalnu, iskrenu pomoć države, Ministarstva i resornog ministra, svesrdno bori za konstano napredovanje i poboljšanje uslova - rekao je Radovanović.

Novogodišnji koktel i proslava jesenje titule FK Crvena zvezda

Foto: ATA Images

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je akcija iskorišćena na najbolji način.

-Posle donacije Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom kompanijom Mocart, u prilici da pomognemo i Klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija, radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima -  istakao je Terzić.

Predsednik našeg kluba Svetozar Mijailović nada se novim humanim projektima.

-Akcija je bila veoma uspešna, nismo ni slutili da će se navijači odazvati u ovako velikom broju i ovim putem im se zahvaljujem. S obzirom na uspešnost naše saradnje sa kompanijom Mocart, nadam se da ćemo i na proleće nastaviti sa akcijom prikupljanja sredstava za one kojima je to najpotrebnije – naglasio je Mijailović.

Direktorka Klinike za dičju hirurgiju i ortopediju prof. Dr Anđelka Slavković posebno je istakla značaj novog ultrazvučnog aparata.

-Ovo je ovo velika pobeda kluba, igrača i navijača Crvene zvezde kao i kompanije Mocart na polju humanosti u utakmici za zdravlje i život dece. Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji  smo dobili  se temelji na nejonizujućem zračenju po ALARA principu, što će  omogućiti uvođenje novih dijagnostičkih i  terapijskih procedura u našoj Klinici - objasnila je prof. dr Anđelka Slavković.

Direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mocart Borjan Popović, govorio je o društvenoj odgovornosti i humanosti, naglašavajući da je taj segment u poslovanju uvek na vrhu lestvice prioriteta društveno odgovornih organizacija.

-Ulaganje u zdravstvo i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi, za nas predstavlja i direktno ulaganju u budućnost Srbije. Eksperti dečije hirurgije KC u Nišu obavljaju neverovatan posao pružajući medicinske usluge celoj Južnoj Srbiji i verujemo da im je kvalitetnija i savremena oprema neophodna kako bi postigli još bolje rezultate. Posebno je zadovoljstvo što smo i naše verne igrače uspeli da ujedinimo u ovoj izvanrednoj misiji. Svaki od tiketa, a bilo ih je na hiljade, pomogao je da nabavimo ultrazvuk koji će zadovoljiti najviše standarde. Mnogo hvala i našim prijateljima iz FK Crvena zvezda sa kojima imamo zajedničke ciljeve u sportu, ali nas iznad svega spajaju oni humani - zaključio je Popović.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    али чему 2 пута слика др звездане??!

  • Trtoguz

    Bravo ,svaka cast doktore Terziću

  • Nusknvp

    Od te iste klinike su oteli da bi primali po 5, 6 komada na Rajku, a sad satro vracaju i kao ispadaju humani. Bruke jedne

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima